SLADOLEDNE JAGODNE KOCKE
Okusna in preprosta poletna sladica, pripravljena le iz 5 sestavin. Hrustljava piškotna podloga in kremen jagodni sladoled, okrašen z jagodičjem in jedilnim cvetjem.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
20 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 200 g piškotov s čokoladnimi kapljicami SCHAR
- 50 g deviškega kokosovega olja VITAQUELL
- 300 g svežih jagod
- 70 ml javorjevega sirupa VITAQUELL
- 200 ml veganske kreme za stepanje SCHLAGFIX
Sestavine za okrasitev:
- jagodičje (jagode, maline, robide ipd.), jedilno cvetje
Pripravimo:
1. Piškote zmeljemo v sekljalniku. Dodamo stopljeno maščobo.
2. Piškotno dno razporedimo v model velikosti 20×20 cm.
3. V posodi na pol stepemo kremo, dodamo spasirane jagode in javorjev sirup. Premešamo.
4. Jagodno kremo prelijemo čez piškotno dno in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.
5. 20 minut pred serviranjem sladico postavimo iz zamrzovalnika. Narežemo na kocke in poljubno okrasimo z jagodičjem in cvetjem.