ZELENJAVNA OMLETA
Veganski nadomestek jajc bo poskrbel za edinstven okus in strukturo omlete. Omleto bomo obogatili s kurkumo in sezonsko zelenjavo.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 2 mladi čebuli
- 150 g špargljev
- pest stročjega graha
- 70 g polnovredne pirine moke BIOTOP
- 100 ml sojinega napitka SOJADE
- 150 g jajčnega nadomestka Veg Egg THE BRIDGE
- Zeliščna sol HERBAMARE po okusu
- ½ žličke kurkume SONNENTOR
- Oljčno olje BYODO ali kokos olje VITAQUELL za pečenje
Pripravimo:
1. Oprano in osušeno zelenjavo sesekljamo.
2. V posodi zmešamo moko, jajčni nadomestek, mleko, sol in kurkumo. Premešamo, da dobimo gosto gladko zmes.
3. Na segreto ponev damo malo maščobe, vlijemo maso in po vrhu potresemo sesekljano zelenjavo.
4. Omleto pečemo 1-2 minuti na vsaki strani.
5. Omleto postrežemo toplo.