PARADIŽNIKOVA JUHA S PARMEZANOVIMI KROGLICAMI
Lahko kosilo ali okusna in hranljiva večerja.
Vegetarijansko
4
40 minut
Natisni recept
- Avtor: SONNENTOR
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za parmezanove kroglice:
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 jajce
- 30 g parmezana
- 3 žlice drobtin
- 1 šcepec ajurvedske himalajske soli SONNENTOR
- malo mešanice popra SONNENTOR
- pol čajne žličke mešanice italijanskih zelišč SONNENTOR
- 1 žlica olivnega olja BYODO
- 50 g prosa BIOTOP
Sestavine za paradižnikovo juho:
- 500 g olupljenega paradižnika
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- 1 žlica olivnega olja BYODO
- 1 žlica paradižnikove mezge BYODO
- 300 ml jušne osnove NATUR COMPAGNIE
- 2 lovorjeva lista SONNENTOR
- 1 čajna žlička bazilike SONNENTOR
- 1 šcepec ajurvedske himalajske soli SONNENTOR
- 1 ščepec belega popra
- 10 g sveže naribanega parmezana
- 6 listov bazilike
Pripravimo:
Parmezanove kroglice:
1. Proso kuhamo približno 20 minut v slani vodi, dokler se ne zmehča, nato pa pustimo, da se ohladi.
2. Čebulo in česen olupimo in na drobno nasekljamo. Parmezan na drobno naribamo.
3. Kuhano proso zmešamo z jajcem, čebulo, česnom, parmezanom in drobtinami. Začinimo s soljo, poprom in mešanico italijanskih začimb.
4. Zmes oblikujemo v 8 kroglic. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in popečemo kroglice.
Paradižnikova juha:
1. Pripravimo jušno osnovo. Paradižnik olupimo in narežemo ali uporabimo že olupljene pelate.
2. V ponvi segrejemo 1 žlico oljčnega olja na katerem 2-3 minute pražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo paradižnikovo mezgo in na hitro pokuhamo.
3. Zalijemo z jušno osnovo in dodamo paradižnik, baziliko in lovorjeve liste.
4. Kuhamo 15 minut. Odstranimo lovorjeve liste in juho zmiksamo z ročnim mešalnikom.
5. Začinimo s soljo in poprom ter okrasimo s parmezanom in svežo baziliko. Zraven postrežemo parmezanove kroglice.