BUČNE CIMETOVE ROLICE
Nič ne premaga vonja sveže pečenih cimetovih rolic! So popoln sladki užitek za hladne dni.
Vegetarijansko
8
2 uri 30 minut
Natisni recept
- Avtor: TJAŠA ADAMOVIČ
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za kvašeno testo:
- 300 g bele gladke moke
- 1 jž sladkorja v prahu
- 1 čž bio vanilijevega sladkorja SONNENTOR
- 150 ml mlačnega mleka
- 1/2 pekovskega suhega kvasa VITAM
- 2 jž bučnega pireja
- 70 g masla
- 1 rumenjak
- ščepec soli
Sestavine za nadev:
- 3 jž bučnega pireja
- 1 čž bio mletega cejlonskega cimeta SONNENTOR
- 1/2 čž bio muškatnega oreščka SONNENTOR
- 2 čž nerafiniranega rjavega sladkorja SONNENTOR
- 1 čž bio vanilijevega sladkorja SONNENTOR
- 2 jž javorjevega sirupa VITAQUELL
- 1/2 bio vanilijevega stroka SONNENTOR
Sestavine za preliv:
- 2 jž sladkorja v prahu
- 2 jž kremnega sira
- 6 jž mleka
Pripravimo:
1 . V mlačno mleko stresemo suhi kvas, premešamo in počakamo da se kvas aktivira.
2. V posodo stresemo moko in sladkor, na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo mleko s kvasom, dodamo rumenjake, stopljeno maslo, bučni pire in sol, ki jo posujemo po robu jamice.
3. Zmešamo in pregnetemo do gladkega in mehkega kvašenega testa, ki ga oblikujemo v hlebček. Pri gnetenju si lahko pomagamo z uporabo kuhinjskega robota.
4. Testo pokrijemo in ga v toplem prostoru vzhajamo približno 45 min.
5. Vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik z debelino približno pol centimetra.
6. Vse sestavine za nadev zmešamo v lepo mazljivo maso in premažemo po celotni površini razvaljenega testa.
7. Testo na tesno zavijemo v rolado in ga z nitko narežemo na približno za 2 prsta debele rolice. Zložimo ji v namaščen pekač, pokrijemo in pustimo počivati 45 minut.
8. Vzhajane rolice pečemo približno 25 minut na 180 °C.
9. Sestavine za preliv z mešalnikom dobro zmešamo. Po potrebi dodamo še kakšno žlico mleka – odvisno od tega, kako gost preliv želimo.
10. Rolice še tople prelijemo/premažemo, počakamo da se nekoliko ohladijo in jih serviramo.