MAVRIČNI PARADIŽNIKI IZ PEČICE
Če želite ujeti okus poletja v kozarce, potem preizkusite ta enostaven recept za vložene paradižnike iz pečice. V kozarce nekoliko potlačimo barvne paradižnike, sol, oljčno olje in baziliko. Kozarce zapremo in damo v pečico. Končni izdelek so neverjetno okusni vloženi paradižniki v lastnem soku.
Za pripravo recepta priporočamo uporabo popolnoma čistih kozarcev in pokrovčkov. Če se le da, uporabimo domače paradižnike vseh barv in oblik. Češnjeve paradižnike lahko pustimo cele, večje pa narežemo na manjše dele.
Sestavine v receptu zadostujejo za en 750 ml kozarec za vlaganje.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
4 ure 30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 600 g paradižnikov
- 1 žlica oljčnega olja BYODO
- 1 žlička fino mlete morske soli BYODO
- 2 – 3 listi sveže bazilike
Pripravimo:
1. Paradižnike in baziliko operemo in delno osušimo.
2. Paradižnike nadevamo v kozarce do polovice, vmes jih nekoliko potlačimo z roko. Dodamo sol, olje in baziliko. Pomembno je, da paradižnike napolnimo čisto do vrha, saj se bodo med kuhanjem v pečici nekoliko posedli in spustili sok.
3. Kozarce s paradižniki postavimo na pekač in damo v ogreto pečico na 120 °C za 4 ure.
4. Iz kozarcev se lahko med peko pocedi sok. Ohlajene kozarce obrišemo in shranimo v temen prostor.
5. Tako vloženi paradižniki so zelo okusni in pravilno shranjeni običajno zdržijo vsaj eno leto.