KREMNA PEHTRANOVA TORTA BREZ PEKE
Enostavna kremna sladica, ki se kar stopi v ustih. Bogata krema se prepleta z aromatičnim pehtranom, dno pa poskrbi za hrustljavo noto.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za piškotno dno:
- 130 g piškotov SCHÄR
- 30 g kakavovega masla UHTCO
Sestavine za kremo:
- 300 ml rastlinske kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 140 g veganske čokolade PLAMIL
- 50 g kakavovega masla UTHCO
- 30 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 5 g suhega pehtrana SONNENTOR
Pripravimo:
1. V sekljalniku zmeljemo piškote in dodamo stopljeno kakavovo maslo.
2. S papirjem za peko obložimo dno tortnega modela (premer 18 cm). Na dno pritisnemo piškotno maso.
3. V kozici segrejemo kremo za stepanje (pri tem pazimo, da ne zavre). V vročo kremo nalomimo čokolado in dodamo kakavovo maslo. Sladkamo in primešamo pehtran. Maso pustimo, da se nekoliko ohladi.
4. Z metlico penasto stepemo pripravljeno kremo.
5. Kremo prenesemo v tortni model in pustimo v hladilniku vsaj 6 ur oziroma čez noč.
6. Odstranimo tortni obroč in torto narežemo na kose. Serviramo.