KREMNA PEHTRANOVA TORTA BREZ PEKE

Enostavna kremna sladica, ki se kar stopi v ustih. Bogata krema se prepleta z aromatičnim pehtranom, dno pa poskrbi za hrustljavo noto.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

30 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Kremna pehtranova torta

Uporabimo:

Sestavine za piškotno dno:

  • 130 g piškotov SCHÄR
  • 30 g kakavovega masla UHTCO

Sestavine za kremo:

  • 300 ml rastlinske kreme za stepanje SCHLAGFIX
  • 140 g veganske čokolade PLAMIL
  • 50 g kakavovega masla UTHCO
  • 30 g trsnega sladkorja BIOTOP
  • 5 g suhega pehtrana SONNENTOR

Pripravimo:

1. V sekljalniku zmeljemo piškote in dodamo stopljeno kakavovo maslo.

2. S papirjem za peko obložimo dno tortnega modela (premer 18 cm). Na dno pritisnemo piškotno maso.

3. V kozici segrejemo kremo za stepanje (pri tem pazimo, da ne zavre). V vročo kremo nalomimo čokolado in dodamo kakavovo maslo. Sladkamo in primešamo pehtran. Maso pustimo, da se nekoliko ohladi.

4. Z metlico penasto stepemo pripravljeno kremo.

5. Kremo prenesemo v tortni model in pustimo v hladilniku vsaj 6 ur oziroma čez noč.

6. Odstranimo tortni obroč in torto narežemo na kose. Serviramo.

Naši izdelki iz recepta

VEGANSKA VEČNAMENSKA KREMA ZA STEPANJE, 200 ml

1,19 

Na zalogi

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

MASLENI PIŠKOTI BREZ GLUTENA – PETIT, 165 g

2,64 

Na zalogi

BIO NEMLEČNI NADOMESTEK ZA MLEČNO ČOKOLADO, 80 g

3,79 

Na voljo pri trgovcih

BIO PEHTRAN, 20 g

3,14 

Na zalogi

Priporočamo tudi