BIO PEHTRAN, 20 g
Prefinjen okus pehtrana spominja na janež, na koncu pa ima sladkast priokus, podoben sladkemu korenu.
3,14 €
Cena z ddv
Stroški pošiljanja
NAČIN IN STROŠKI POŠILJANJA
Pošiljke dostavljamo z dostavno službo Pošte Slovenije. Naročeno blago odpremimo v 1 – 3 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Če naročenega blaga ni na zalogi, vas o tem obvestimo.
- Za naročila v vrednosti nad 40 eur je dostava za vas brezplačna.
- Strošek dostave za naročila v vrednosti do 40 € znaša 4,50 € (vključuje 22% ddv).
Če v času dostave niste dosegljivi na navedenem naslovu, prejmete obvestilo o prejeti pošiljki. Navedeni pogoji veljajo za dostavo v Sloveniji.
MOŽNOSTI PLAČILA
Omogočamo vam 3 različne načine plačila:
- Plačilo s kreditnimi karticami Plačilo je možno s kreditnimi karticami: Mastercard, Visa in American Express.
- Plačilo po predračunu. Pri izbiri plačila po predračunu prejmete na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji, predračun, na katerem bodo vsi podatki, potrebni za izvedbo plačila. Pri plačilu obvezno navedite sklicno številko naročila.
- Plačilo z gotovino ob prevzemu (po povzetju) Blago boste plačali ob prevzemu dostavni službi.
CENE
Vse cene na spletni strani so končne cene in v njih so že zajeti vsi prispevki in davki. Po potrditvi naročila so cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave. Več v pogojih poslovanja.
Na zalogi
Opis
Sestavine:
listi pehtrana*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU. Država porekla: Grčija.
Neto količina: 20 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Ekološko
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
Hranilna vrednost
Nasvet
Pehtran izvira iz Sibirije in zahodnih delov Azije. V Evropo so ga najbrž prinesli Arabci ob osvajanju Španije. V kuhinjah so ga začeli uporabljati šele v 16 in 17. stoletju z razvojem francoske kuhinje. Francoski pehtran (Artemisia dracunculus) si prisvajajo tudi Nemci in mu pravijo nemški pehtran.
Pehtran je nepogrešljivo zelišče zlasti v francoski kuhinji. Z njim plemenitijo ribje, jajčne in perutninske jedi, v zmernih odmerkih ga dodajajo solatam in pripravljajo marinade za rdeče meso in divjačino. Zelo pogost dodatek je gorčicam in zeliščnim maslom, z njim pripravljajo vsestransko uporaben zeliščni kis, poudarjajo okus gob in artičok, k paradižniku pa se poda tako dobro kot bazilika. Pomembna sestavina je v nežnih zeliščnih mešanicah, v tatarski in bernski omaki in omaki ravigot. Med dolgim kuhanjem se njegov vonj skoraj popolnoma razblini, zelo dobro pa se ohrani okus.
