BIO PEHTRAN, 20 g

Prefinjen okus pehtrana spominja na janež, na koncu pa ima sladkast priokus, podoben sladkemu korenu.

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

3,14 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z0307

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

listi pehtrana*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU. Država porekla: Grčija.

 

Neto količina: 20 g

Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 

Ekološko

 

Brez glutena

 

Brez laktoze

 

Vegansko

 

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Pehtran izvira iz Sibirije in zahodnih delov Azije. V Evropo so ga najbrž prinesli Arabci ob osvajanju Španije. V kuhinjah so ga začeli uporabljati šele v 16 in 17. stoletju z razvojem francoske kuhinje. Francoski pehtran (Artemisia dracunculus) si prisvajajo tudi Nemci in mu pravijo nemški pehtran.

Pehtran je nepogrešljivo zelišče zlasti v francoski kuhinji. Z njim plemenitijo ribje, jajčne in perutninske jedi, v zmernih odmerkih ga dodajajo solatam in pripravljajo marinade za rdeče meso in divjačino. Zelo pogost dodatek je gorčicam in zeliščnim maslom, z njim pripravljajo vsestransko uporaben zeliščni kis, poudarjajo okus gob in artičok, k paradižniku pa se poda tako dobro kot bazilika. Pomembna sestavina je v nežnih zeliščnih mešanicah, v tatarski in bernski omaki in omaki ravigot. Med dolgim kuhanjem se njegov vonj skoraj popolnoma razblini, zelo dobro pa se ohrani okus.

Priporočamo