POLETNA SOLATA
Poleti se nam ponuja obilje raznovrstne pisane zelenjave, ki jo lahko enostavno uporabimo v okusni solati.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
6
15 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 2 papriki
- 2 kumari
- 2 majši bučki
- listi sveže bazilike
Sestavine za preliv:
- 2 žlici bučnega olja
- sok pol limone
- himalajska sol SONNENTOR po okusu
- žlička začimbne mešanice za solate SONNENTOR
- pest mešanice semen BIOTOP
Pripravimo:
1. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Bučke in kumare narežemo na tanke kolobarje. Papriko tanko narežemo. Baziliko grobo sesekljamo. Vse prenesemo v večjo skledo.
2. V manjši steklen kozarec s pokrovom damo vse sestavine za preliv, razen mešanice semen. Dobro zatesnimo in pretresemo. Pred serviranjem, preliv polijemo po solati in potresemo z mešanico semen.