BUČNI NJOKI V ŠPINAČNO SMETANOVI OMAKI S PINJOLAMI
Srčna jesenska jed z domačimi bučnimi njoki v kremasti špinačni omaki s pinjolami. Popolna za družinska kosila in večerje.
Z ljubeznijo pripravljen recept pogosti 3-4 osebe.
Vegetarijansko
4
1 ura
Natisni recept
- Avtor: TJAŠA ADAMOVIČ
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za njoke:
- 1 žlica masla
- približno 250 g kuhane buče
- 1 rumenjak
- po okusu BIO česen v granulatu SONNENTOR
- po okusu BIO žajbelj narezan SONNENTOR
- po okusu sol
- 250 g moke
Sestavine za omako:
- 75 ml smetane za kuhanje
- 5 čž BIO zelenjavnega namaza špinača pinjole TARTEX
- 5 jž mleka
- 1 pest mlade špinače
Sestavine za dekoracijo:
- pinjole
- parmezan
Pripravimo:
1. Bučo olupimo, narežemo in skuhamo.
2. Pustimo, da se buča ohladi in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire. Dodamo maslo, žajbelj, česen, sol in rumenjak ter dobro premešamo.
3. Postopoma dodajamo moko in zamesimo. Moke je dovolj takrat ko se testo ne lepi več na roke. Oblikujemo njoke.
4. Rahlo osoljeno vodo zavremo in kuhamo njoke približno 3 minute oziroma dokler ne priplavajo na površino.
5. Špinačo narežemo na manjše trakce in jo pokuhamo.
6. V skodelici zmešamo namaz, smetano in mleko, solimo po potrebi. Prelijemo v kozico s špinačo, premešamo in počakamo da prevre, nato primešamo odcejene njoke.
7. Razdelimo na porcije, naribamo malo parmezana in postrežemo.