HRUSTLJAVO PIKANTEN OHROVTOV ČIPS

Kodrasti ohrovt velja za najbolj zdravo listnato zelenjavo. Iz njega lahko pripravimo tudi okusen čips. Obdan s hrustljavo – pikantno sezamovo skorjico vam bo zagotovo všeč.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 250 g kodrolistnatega ohrovta

Sestavine za omako:

  • 100 g čičerikine moke BIOTOP
  • 2 dl mrzle vode
  • 1 žlička paprike v prahu SONNENTOR
  • 1 žlica pekočega curry-ja SONNENTOR
  • 3 žlice sezama BIOTOP
  • žlička himalajske soli SONNENTOR

Pripravimo:

1. Kodrolistnati ohrovt dobro operemo in osušimo. Osmukamo ga od stebel in natrgamo na manjše kose.

2. V skledi zmešamo vse sestavine za omako.

3. V kodrasti ohrovt dobro vmasiramo omako, da so vsi listi enakomerno prevlečeni.

4. Ohrovt razporedimo na 2 večja namaščena pekača in pečemo v rahlo priprti pečici segreti na 130 °C (ventilatorsko) 25 minut. Potem z lopatico čips nekoliko premešamo in pečemo še dodatnih 10 – 15 minut.

Naši izdelki iz recepta

BIO SEZAM OLUŠČEN, 400 g

4,79 

Na zalogi

BIO ČIČERIKINA MOKA, 300 g

2,59 

Na zalogi

BIO PEKOČI CURRY, 50 g

3,69 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

BIO PEKOČA PAPRIKA, 50 g

2,99 

Na zalogi

Priporočamo tudi