HRUSTLJAVO PIKANTEN OHROVTOV ČIPS
Kodrasti ohrovt velja za najbolj zdravo listnato zelenjavo. Iz njega lahko pripravimo tudi okusen čips. Obdan s hrustljavo – pikantno sezamovo skorjico vam bo zagotovo všeč.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 g kodrolistnatega ohrovta
Sestavine za omako:
- 100 g čičerikine moke BIOTOP
- 2 dl mrzle vode
- 1 žlička paprike v prahu SONNENTOR
- 1 žlica pekočega curry-ja SONNENTOR
- 3 žlice sezama BIOTOP
- žlička himalajske soli SONNENTOR
Pripravimo:
1. Kodrolistnati ohrovt dobro operemo in osušimo. Osmukamo ga od stebel in natrgamo na manjše kose.
2. V skledi zmešamo vse sestavine za omako.
3. V kodrasti ohrovt dobro vmasiramo omako, da so vsi listi enakomerno prevlečeni.
4. Ohrovt razporedimo na 2 večja namaščena pekača in pečemo v rahlo priprti pečici segreti na 130 °C (ventilatorsko) 25 minut. Potem z lopatico čips nekoliko premešamo in pečemo še dodatnih 10 – 15 minut.