PIRINA PLETENKA

Pirina pletenka je mehka in okusna pekovska poslastica, pripravljena iz polnozrnate pirine moke. Idealna je za zajtrk ali kot priloga k juham in solatam. S svojo lepo obliko in prijetnim okusom bo navdušila tako oko kot brbončice! Je tudi popoln dodatek za vsako velikonočno mizo.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine:

  • 500 g pirine moke BIOTOP
  • 1 paket kvasa VITAM
  • 380 ml sojinega mleka THE BRIDGE
  • 10g trsnega sladkorja BIOTOP
  • 11 g himalajske soli SONNENOR
  • 2 žlici oljčnega olja BYODO

Posip:

  • sezam BIOTOP

Pripravimo:

1. V večjo skledo damo pirino moko in ob rob stresemo sol.

2. Sojino mleko pogrejemo , da je toplo (40C).

3. V moko naredimo vdolbino, prilijem mleko, dodamo sladkor in kvas. Premešamo, pokrijemo in pustimo, da se kvas aktivira. 

4. Nato dodamo še olje in testo dobro zgnetemo. Pokrijemo posodo s pokrovko ali prtičem in pustimo da vzhaja na toplem, toliko, da se volumen testa podvoji.

5. Testo razdelimo na 3 (ali več) dele. Oblikujemo dolge svaljke iz katerih bomo delali kito/pletenko.

6. Pletenko povežemo v krog in damo vzhajat na pomaščen pekač (za 25 minut). Pred peko jo nekoliko navlažimo z vodo in jo potresemo s sezamom.

7. Pečico segrejemo na 190 st.C, pletenko pečemo 25-30 minut, pa lepo porjavi. 

Naši izdelki iz recepta

BIO PIRINA MOKA, 350 g

1,99 

Na zalogi

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO SOJIN NAPITEK BREZ GLUTENA, 250 ml

1,19 

Ni na zalogi

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

PEKOVSKI SUHI KVAS ZA KRUH IN PECIVO, 11 g

0,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi