KREMNI KOKOSOV NAPITEK
Omamno začinjen topel ali hladen kokosov napitek nas bo razvajal z okusi vanilje, cimeta, klinčkov in muškatnega oreščka. Okrašen s stepeno smetano in palčko cimeta ne sme manjkati na praznični mizi.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
10 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 500 ml riževega napitka z mandlji THE BRIDGE
- 250 ml kokosovega napitka 3.8% DR. MARTINS
- 1 žlička vaniljinega sladkorja v prahu SONNENTOR
- 1 žlička začimbne mešanice za kaše SONNENTOR
- pol žličke naribanega muškatnega oreščka SONNENTOR
Sestavine za okras:
- 150 ml veganske kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 4 palčke cimeta SONNENTOR
- po okusu muškatni orešček SONNENTOR
Pripravimo:
1. V kozico vlijemo rižev in kokosov napitek, dodamo vaniljev sladkor ter začimbe. Segrevamo na srednji temperaturi in pokuhamo do vrelišča, nato napitek odstavimo.
2. Napitek pustimo stati vsaj 2 uri, da se okusi temeljito prepojijo. Napitek lahko shranimo v hladilniku za nekaj dni.
3. Pripravljen napitek okrasimo s palčko cimeta in kančkom naribanega muškatnega oreščka. Postrežemo toplega ali hladnega, odvisno od želja.
Namig: če ga serviramo s stepeno smetano, poskrbimo, da je napitek hladen ali le rahlo topel (ne prevroč, da se smetana ne stopi).