KREMNI KOKOSOV NAPITEK

Omamno začinjen topel ali hladen kokosov napitek nas bo razvajal z okusi vanilje, cimeta, klinčkov in muškatnega oreščka. Okrašen s stepeno smetano in palčko cimeta ne sme manjkati na praznični mizi.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

10 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 500 ml riževega napitka z mandlji THE BRIDGE
  • 250 ml kokosovega napitka 3.8% DR. MARTINS
  • 1 žlička vaniljinega sladkorja v prahu SONNENTOR
  • 1 žlička začimbne mešanice za kaše SONNENTOR
  • pol žličke naribanega muškatnega oreščka SONNENTOR

Sestavine za okras:

  • 150 ml veganske kreme za stepanje SCHLAGFIX
  • 4 palčke cimeta SONNENTOR
  • po okusu muškatni orešček SONNENTOR

Pripravimo:

1. V kozico vlijemo rižev in kokosov napitek, dodamo vaniljev sladkor ter začimbe. Segrevamo na srednji temperaturi in pokuhamo do vrelišča, nato napitek odstavimo.

2. Napitek pustimo stati vsaj 2 uri, da se okusi temeljito prepojijo. Napitek lahko shranimo v hladilniku za nekaj dni.

3. Pripravljen napitek okrasimo s palčko cimeta in kančkom naribanega muškatnega oreščka. Postrežemo toplega ali hladnega, odvisno od želja.

Namig: če ga serviramo s stepeno smetano, poskrbimo, da je napitek hladen ali le rahlo topel (ne prevroč, da se smetana ne stopi).

Naši izdelki iz recepta

BIO KOKOSOV NAPITEK 3,8%, 1 L

3,29 

Na zalogi

VEGANSKA VEČNAMENSKA KREMA ZA STEPANJE, 200 ml

1,19 

Na zalogi

BIO SAMOVA ZAČIMBNA MEŠANICA ZA KAŠE, 70 g

4,29 

Na zalogi

BIO VANILJIN SLADKOR V PRAHU, 50 g

5,99 

Na zalogi

BIO CELI MUŠKATNI OREŠČEK, 25 g

4,59 

Na zalogi

BIO SKORJA CEJLONSKEGA CIMETA V PALIČICAH, 18 g

3,28 

Na zalogi

BIO RIŽEV NAPITEK Z MANDELJNI, 1 L

2,99 

Na zalogi

Priporočamo tudi