PROSEN KOLAČ
Vsestransko proso lahko spremenimo v imeniten kolač, ki bo navdušil. Z dodatkom sočnih pomaranč, brusnic in razkošne temne čokolade bo teknil prav vsem. Idealen je tudi za prigrizek med potovanjem ali hitro malico na poti.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 800 ml riževega napitka THE BRIDGE
- 500 ml vode
- 350 g oluščenega prosa BIOTOP
- 200 ml riževe kreme za kuhanje THE BRIDGE
- 140 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 100 g brusnic BIOTOP
- 100 ml pomarančnega soka
- 50 g kokosovega olja VITAQUELL
- pol žličke himalajske soli SONNENTOR
- naribana lupina 1 pomaranče
Sestavine za okrasitev:
- rezine pomaranče
- nastrgana temna čokolada s pomarančo CHOCOLATE AND LOVE
Pripravimo:
1. Oluščeno proso dobro speremo pod tekočo vodo.
2. Oprano proso stresemo v posodo, zalijemo z vodo in rastlinskim napitkom. Solimo in kuhamo do mehkega.
3. V še toplo kuhano kašo zamešamo pomarančni sok, riževo kremo, kokosovo olje, pomarančno lupino, sladkor in brusnice.
4. Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač namastimo s kokosovim oljem, nato pa vanj prenesemo pripravljeno zmes. Enakomerno jo razporedimo po celotni površini in po vrhu lepo pogladimo.
5. Pečemo 45-50 minut, tako da se po vrhu in ob straneh zlato rjavo obarva. Ohladimo, tako bo postal kolač čvrst za rezanje. Okrasimo z rezinami pomaranče in nastrgano temno čokolado.