PROSEN KOLAČ

Vsestransko proso lahko spremenimo v imeniten kolač, ki bo navdušil. Z dodatkom sočnih pomaranč, brusnic in razkošne temne čokolade bo teknil prav vsem. Idealen je tudi za prigrizek med potovanjem ali hitro malico na poti.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 800 ml riževega napitka THE BRIDGE
  • 500 ml vode
  • 350 g oluščenega prosa BIOTOP
  • 200 ml riževe kreme za kuhanje THE BRIDGE
  • 140 g trsnega sladkorja BIOTOP
  • 100 g brusnic BIOTOP
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 50 g kokosovega olja VITAQUELL
  • pol žličke himalajske soli SONNENTOR
  • naribana lupina 1 pomaranče

Sestavine za okrasitev:

  • rezine pomaranče
  • nastrgana temna čokolada s pomarančo CHOCOLATE AND LOVE

Pripravimo:

1. Oluščeno proso dobro speremo pod tekočo vodo.

2. Oprano proso stresemo v posodo, zalijemo z vodo in rastlinskim napitkom. Solimo in kuhamo do mehkega.

3. V še toplo kuhano kašo zamešamo pomarančni sok, riževo kremo, kokosovo olje, pomarančno lupino, sladkor in brusnice.

4. Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač namastimo s kokosovim oljem, nato pa vanj prenesemo pripravljeno zmes. Enakomerno jo razporedimo po celotni površini in po vrhu lepo pogladimo.

5. Pečemo 45-50 minut, tako da se po vrhu in ob straneh zlato rjavo obarva. Ohladimo, tako bo postal kolač čvrst za rezanje. Okrasimo z rezinami pomaranče in nastrgano temno čokolado.

Naši izdelki iz recepta

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

BIO PROSO OLUŠČENO, 500 g

2,59 

Na zalogi

BIO DEVIŠKO KOKOSOVO OLJE, 215 ml

4,69 

Na zalogi

BIO RIŽEVA KREMA ZA KUHANJE, 200 ml

1,84 

Na zalogi

BIO RIŽEV NAPITEK Z VANILJO, 1 L

2,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi