VEGANSKA VROČA ČOKOLADA
Nič ne pričara prazničnega vzdušja tako kot skodelica tople, dišeče vroče čokolade. V teh hladnih mesecih nas ta čarobna pijača popelje v svet udobja in topline, obdana z vonjem čokolade, ki se počasi širi po prostoru.
Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko
6
15 minut
Natisni recept
- Avtor: URŠKA REPNIK
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 1 L ovsenega mleka z vaniljo THE BRIDGE
- 3 žlice sladkorja Mascavo PROVIDA
- 2 čž začimbne mešanica za peko medenjakov SONNENTOR
- Zavitek čokoladnega pudinga BYODO
- 3 žlice kakava v prahu UHTCO
- Veganska čokolada Oat M!lk brez dodanega sladkorja
- Smetana v spreju SCHLAGFIX
- Piškoti Spekulatius SCHAR
- Temna čokolada s pasijonko CHOCOLATE AND LOVE
Pripravimo:
1. Od litra ovsenega napitka z vanilijo odlijemo en deciliter in damo na stran. Preostali napitek prelijemo v posodo in segrevamo do vretja.
2. V odstavljen napitek (1 dcl) dodamo dve čajni žlički začimbne mešanice za medenjake, 3 žlice presnega (pravega) kakava, Byodo čokoladni puding ter 3 žlice nerafiniranega rjavega sladkorja Mascavo. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
3. Oat M!lk čokolado nalomimo in jo skupaj s pripravljeno zmesjo vmešamo v vroč napitek, katerega za trenutek odstavimo iz štedilnika. Ko je vse dobro premešano, damo nazaj na štedilnik, da rahlo vre še 2-3 minute, dokler se nam čokolada ne zdi dovolj gosta. Med tem ves čas mešamo, da se ne prismodi.
4. Odstavimo in nalijemo v skodelice. Počakamo, da se vroča čokolada nekoliko ohladi, nato pa jo okrasimo z brezglutenskimi Spekulatius piškoti, vegansko smetano v spreju in čez naribamo še temno čokolado s pasijonko.