VEGANSKA VROČA ČOKOLADA

Nič ne pričara prazničnega vzdušja tako kot skodelica tople, dišeče vroče čokolade. V teh hladnih mesecih nas ta čarobna pijača popelje v svet udobja in topline, obdana z vonjem čokolade, ki se počasi širi po prostoru.

Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko

6

15 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 1 L ovsenega mleka z vaniljo THE BRIDGE
  • 3 žlice sladkorja Mascavo PROVIDA
  • 2 čž začimbne mešanica za peko medenjakov SONNENTOR
  • Zavitek čokoladnega pudinga BYODO
  • 3 žlice kakava v prahu UHTCO
  • Veganska čokolada Oat M!lk brez dodanega sladkorja
  • Smetana v spreju SCHLAGFIX
  • Piškoti Spekulatius SCHAR
  • Temna čokolada s pasijonko CHOCOLATE AND LOVE

Pripravimo:

1. Od litra ovsenega napitka z vanilijo odlijemo en deciliter in damo na stran. Preostali napitek prelijemo v posodo in segrevamo do vretja.

2. V odstavljen napitek (1 dcl) dodamo dve čajni žlički začimbne mešanice za medenjake, 3 žlice presnega (pravega) kakava, Byodo čokoladni puding ter 3 žlice nerafiniranega rjavega sladkorja Mascavo. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

3. Oat M!lk čokolado nalomimo in jo skupaj s pripravljeno zmesjo vmešamo v vroč napitek, katerega za trenutek odstavimo iz štedilnika. Ko je vse dobro premešano, damo nazaj na štedilnik, da rahlo vre še 2-3 minute, dokler se nam čokolada ne zdi dovolj gosta. Med tem ves čas mešamo, da se ne prismodi.

4. Odstavimo in nalijemo v skodelice. Počakamo, da se vroča čokolada nekoliko ohladi, nato pa jo okrasimo z brezglutenskimi Spekulatius piškoti, vegansko smetano v spreju in čez naribamo še temno čokolado s pasijonko.

Naši izdelki iz recepta

VEGANSKA KREMA V SPREJU, 200 ml

2,79 

Na zalogi

BIO ZAČIMBNA MEŠANICA ZA MEDENJAKE, 40 g

3,28 

Na zalogi

PIŠKOTI BREZ GLUTENA – SPEKULATIUS, 100 g

2,49 

Na zalogi

BIO ČOKOLADNI PUDING, 46 g

1,59 

Na zalogi

BIO PRESNI KAKAV V PRAHU, 200 g

11,98 

Na zalogi

Priporočamo tudi