KRHKI PIŠKOTI BREZ GLUTENA
Hrustljavi in zelo okusni piškoti obogateni z sadnim namazom so prava poslastica. Testo je narejeno z moko brez glutena in sadnima namazoma brez sladkorja.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 g moke brez glutena Mix C SCHAR
- 120 g BIO rastlinske masti Vitagen VITAQUELL
- 80 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 50 g BIO mareličnega namaza SONNENTOR
- 50 g BIO borovničevega namaza PANIFACTUM
- 7-8 jž mrzle vode
- 1 čž limonine lupinice
- ščepec BIO himalajske soli SONNENTOR
- za posip vaniljin sladkor SONNENTOR
Pripravimo:
1. V skledo prenesemo moko, rastlinsko mast, sladkor, sol in limonino lupinico. Premešamo in vmes postopoma dodajamo hladno vodo.
2. Iz pripravljene mešanice ugnetemo gladko testo in iz testa oblikujemo kroglice. Na sredino vsake kroglice s prstom naredimo vdolbino, v katero dodamo sadni namaz (za polovico piškotov uporabimo marelični, za drugo pa borovničev namaz).
3. Piškote položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih 20-24 minut v pečici, ogreti na 180 °C.
4. Pečene piškote pustimo, da se ohladijo, jih potresemo z vanilijevim sladkorjem v prahu in postrežemo. Hranimo jih v zaprti posodi.