TEMPEH Z ZELENJAVO V VOKU
Hitro pripravljen in okusen tempeh z zelenjavo, hrustljavo popečeno v voku. Po želji lahko jed pikantno začinimo s čilijem.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
2
30 minut
Natisni recept
- Avtor: APOLONIJA INFINITY
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 150 g tempeha iz čičerike LIVEG
- 1 majhna stebelna zelena
- 1 korenje
- 100 g mladega graha
- 100 g šampinjonov ali šitak
- 100 g brokolija
- 1 žlica olivnega olja BYODO
- po okusu čili pasta
- 1 dcl miso jušna osnova
- pol žličke začimb za tofu SONNENTOR
- 5 žlic tamari sojine omake BIOTOP
- 1 žlica sezamovih semen BIOTOP
Pripravimo:
1. Pripravimo marinado. V skledi zmešamo 2 žlici tamari omake, začimbe za tofu in nekaj olivnega olja. V marinado vmešamo tempeh in pustimo stati 10 minut.
2. Zelenjavo narežemo na tanke trakce. V voku na malo olja prepražimo por, zeleno, korenje in brokoli. Med praženjem dodamo 3 žlice tamari omake in premešamo.
3. Ko se zelenjava rahlo zmehča dodamo gobe in mladi grah ter po želji še čili pasto.
4. Zelenjavo zalijemo z miso ali drugo jušno osnovo in dobro premešamo.
5. V ločeni ponvi na hitro do hrustljavega popečemo mariniran tempeh.
6. Zelenjavo in tempeh skupaj serviramo ter potresemo po vrhu s sezamom.
Namig: jedi lahko dodamo še kuhan basmati riž in prepražene pinjole za dodatno teksturo.