TEMPEH Z ZELENJAVO V VOKU

Hitro pripravljen in okusen tempeh z zelenjavo, hrustljavo popečeno v voku. Po želji lahko jed pikantno začinimo s čilijem.  

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

2

30 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 150 g tempeha iz čičerike LIVEG
  • 1 majhna stebelna zelena
  • 1 korenje
  • 100 g mladega graha
  • 100 g šampinjonov ali šitak
  • 100 g brokolija
  • 1 žlica olivnega olja BYODO
  • po okusu čili pasta
  • 1 dcl miso jušna osnova
  • pol žličke začimb za tofu SONNENTOR
  • 5 žlic tamari sojine omake BIOTOP
  • 1 žlica sezamovih semen BIOTOP

Pripravimo:

1. Pripravimo marinado. V skledi zmešamo 2 žlici tamari omake, začimbe za tofu in nekaj olivnega olja. V marinado vmešamo tempeh in pustimo stati 10 minut.

2. Zelenjavo narežemo na tanke trakce. V voku na malo olja prepražimo por, zeleno, korenje in brokoli. Med praženjem dodamo 3 žlice tamari omake in premešamo.

3. Ko se zelenjava rahlo zmehča dodamo gobe in mladi grah ter po želji še čili pasto.

4. Zelenjavo zalijemo z miso ali drugo jušno osnovo in dobro premešamo.

5. V ločeni ponvi na hitro do hrustljavega popečemo mariniran tempeh.

6. Zelenjavo in tempeh skupaj serviramo ter potresemo po vrhu s sezamom.

Namig: jedi lahko dodamo še kuhan basmati riž in prepražene pinjole za dodatno teksturo.

Naši izdelki iz recepta

BIO TAMARI SOJINA OMAKA, 187 ml

5,89 

Na zalogi

BIO SEZAM OLUŠČEN, 400 g

4,79 

Na zalogi

BIO YUKINA ZAČIMBNA MEŠANICA ZA TOFU, 32 g

3,99 

Na zalogi

BIO OLJČNO OLJE ZA PEKO, 750 ml

11,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi