SATARAŠ Z BUČO IN RDEČO LEČO

Če so tudi vam ostali poletni pridelki, kot sta paprika in paradižnik, ju lahko v tem receptu kombinirate z bučo in rdečo lečo. Nastane okusna in gosta jed, ki je lahko priloga ali samostojna jed. Mi jo bomo dodatno obogatili s popečenim tofujem v skorjici iz sezama in vegansko kislo smetano.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

50 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 800 g paprike
  • 1 kg svežega paradižnika
  • 1 kg oranžne buče
  • 200 g pora
  • 150 g rdeče leče BIOTOP
  • 4 žlice olivnega olja BYODO
  • 1 zelenjavna kocka CENOVIS
  • 2 dcl vode
  • 2 žlici začimb za testenine in pico SONNENTOR

Sestavine za prilogo:

  • 250 g tofuja LIVEG
  • 4 žlice tamari sojine omake BIOTOP
  • 50 g sezama BIOTOP
  • veganska kisla smetana SOJADE
  • sol in poper po okusu

Pripravimo:

1. Rdečo lečo dobro operemo in namočimo v vodi za 10 minut. Medtem operemo in narežemo zelenjavo.

2. Tofu narežemo na trikotnike in ga mariniramo v tamari omaki.

4. V večjem loncu na olivnem olju prepražimo por, pri čemer redno mešamo 5 minut. Dodamo papriko in bučo ter mešamo, dokler se zelenjava nekoliko omehča. Po potrebi solimo.

5. Dodamo paradižnik, lečo, jušno kocko in začimbo. Prilijemo vodo, solimo in popramo po okusu.

6. Lonec pokrijemo in kuhamo na zmernem ognju 30 minut. Vmes večkrat premešamo.

7. Medtem mariniran tofu povaljamo v sezam in v ponvi na olju popečemo z obeh strani dokler ne nastane hrustljava skorjica.

8. Gosto enolončnico serviramo s tofujem in žlico veganske kisle smetane.

Naši izdelki iz recepta

BIO ZELENJAVNA JUŠNA KOCKA BREZ GLUTENA IN KVASA, 132 g

2,89 

Na zalogi

BIO TAMARI SOJINA OMAKA, 187 ml

5,89 

Na zalogi

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO LEČA RDEČA, 400 g

2,99 

Na zalogi

BIO SEZAM OLUŠČEN, 400 g

4,79 

Na zalogi

BIO ZAČIMBNA MEŠANICA ZA PICO IN TESTENINE, 20 g

2,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi