ZAVITKI S PESTOM IN ŠPARGLJI
Zavitki s paradižnikovim pestom in svežimi šparglji so okusen in enostaven recept, idealen za zajtrk, malico ali prigrizek na poti.
Recept se da z zamenjavo listnatega testa preprosto pripraviti tudi brez glutena.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- zavitek listnatega testa
- 70 g kremnega pesta rosso BYODO
- 40 g sončničnih semen BIOTOP
- 5 špargljev
- sveža bazilika
Pripravimo:
1. Pečico ogrejemo na 200°C.
2. Na listnato testo enakomerno namažemo pesto. Po vrhu položimo šparglje, potresemo semena in natrgamo bazilko.
3. Testo zavijemo in narežemo na približno za 2 prsta debele kose.
3. Polžke položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 20-25 minut.