BREZGLUTENSKI MAFINI S KAKAVOM IN LEŠNIKI

Brezglutenski mafini s kakavom in lešniki so preprosta, a okusna sladica za vse ljubitelje čokolade in oreškov. Pripravljeni iz riževe moke, lešnikovega napitka in grenkega kakava, brez mleka in glutena, so idealna izbira za vse, ki iščejo lahkotno in zdravo alternativo klasičnim mafinom.

6

60 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 140 g riževe moke
  • 140 g riževega napitka z lešnikom (The Bridge)
  • 40 g praženih lešnikov
  • 15 g grenkega kakava v prahu
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 50 g organskega koruznega olja
  • 8 g pecilnega praška

Pripravimo:

  1. Lešnike z mešalnikom nasekljamo na velikost majhnih zrn.
  2. Zmešamo riževo moko, kakav, sladkor, sesekljane lešnike in pecilni prašek. Nekaj lešnikov si prišparamo za na koncu.
  3. Nato zmešamo olje riževo napitkom z lešnikom in zmes vlijemo na suhe sestavine, z metlico zmešamo do gladkega.
  4. Nalijemo v naoljene in pomokane modelčke za mafine ali namesto tega uporabimo papirnate skodelice. Napolnimo jih do ¾ in pecimo pri 175 ° C približno 20 minut oz. odvisno od pečice.
  5. Vzamemo iz pečice in jih takoj potresemo z nekaj sesekljanimi lešniki. Pustimo, da se vsaj nekoliko ohladjo.

Naši izdelki iz recepta

Priporočamo tudi