BUDA BOVLA
Hranljiva in barvita skleda iz ajde, fižola, pečene zelenjave in tofuja s kremnim prelivom. Pripravljena je na hitro, postrežemo pa jo lahko toplo ali hladno.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine:
- 200 g rdečega fižola BIOTOP
- 200 g ajdove kaše BIOTOP
- 1 zelenjavna kocka CENOVIS
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g tofuja LIVEG
- 250 g brstičnega ohrovta
- 1 koromač
- 2 korenja
- 500 g buče
Omaka/preliv za tofu:
- 120g avokada guacamole klassic SABOR VERDE
- 2 žlici limoninega soka BIOTOP
- 2 žlici omake tamari BIOTOP
- 1 žlica tahinija SUNITA
Priloga:
črni sezam BIOTOP
*Kalčki lucerne in sabljastega triplata
Pripravimo:
1. Fižol speremo pod vodo in namočimo v vodo čez noč. Skuhamo po navodilih proizvajalca.
2. Pečico segrejemo na 200 s., C.
3. Ajdovo kašo dobro speremo pod vodo, kuhamo jo v 400ml vode z zelenjavno jušno kocko, približno 15 minut.
4. Tofu narežemo na kocke in ga prelijemo z 2 žlicama tamari omake.
5. Koromač in korenje poljubno narežemo.
6. V pečici spečemo tofu, brstični ohrovt in na kocke narezano bučo. Vse dama na pekač in prelijemo z oljem. Pečemo 20-25 minut minut.
7. Vse sestavine za omako zmešamo skupaj.
8. V večjo skledo naložimo ajdo, fižol , svežo in pečeno zelenjavo in tofu, ter kalčke. Prelijemo z omako in potresemo s črnim sezamom.
*Priprava kalčkov: semena speremo pod tekočo vodo, nato namočimo v vodo za 6 ur. Po preteklem času odlijemo vodo, kalčke speremo s svežo vodo, odcedimo in jih kalimo na cedilu ali v večjem steklenem kozarcu na kuhinjskem pultu. Vsakodnevno jih 2-krat speremo s s svežo vodo. Kalčki so nared po 5-ih dneh. Pripravljene hranimo v hladilniku.