BUDA BOVLA

Hranljiva in barvita skleda iz ajde, fižola, pečene zelenjave in tofuja s kremnim prelivom. Pripravljena je na hitro, postrežemo pa jo lahko toplo ali hladno. 

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Hranljiva bovla

Uporabimo:

Sestavine:

  • 200 g rdečega fižola BIOTOP
  • 200 g ajdove kaše BIOTOP
  • 1 zelenjavna kocka CENOVIS
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g tofuja LIVEG
  • 250 g brstičnega ohrovta
  • 1 koromač
  • 2 korenja
  • 500 g buče

Omaka/preliv za tofu:

  • 120g avokada guacamole klassic SABOR VERDE
  • 2 žlici limoninega soka BIOTOP
  • 2 žlici omake tamari BIOTOP
  • 1 žlica tahinija SUNITA

Priloga:
črni sezam BIOTOP
*Kalčki lucerne in sabljastega triplata

Pripravimo:

1. Fižol speremo pod vodo in namočimo v vodo čez noč. Skuhamo po navodilih proizvajalca.

2. Pečico segrejemo na 200 s., C.

3. Ajdovo kašo dobro speremo pod vodo, kuhamo jo v 400ml vode z zelenjavno jušno kocko, približno 15 minut.

4. Tofu narežemo na kocke in ga prelijemo z 2 žlicama tamari omake.

5. Koromač in korenje poljubno narežemo.

6. V pečici spečemo tofu, brstični ohrovt in na kocke narezano bučo. Vse dama na pekač in prelijemo z oljem. Pečemo 20-25 minut minut.

7. Vse sestavine za omako zmešamo skupaj.

8. V večjo skledo naložimo ajdo, fižol , svežo in pečeno zelenjavo in tofu, ter kalčke. Prelijemo z omako in potresemo s črnim sezamom.

*Priprava kalčkov: semena speremo pod tekočo vodo, nato namočimo v vodo za 6 ur. Po preteklem času odlijemo vodo, kalčke speremo s svežo vodo, odcedimo in jih kalimo na cedilu ali v večjem steklenem kozarcu na kuhinjskem pultu. Vsakodnevno jih 2-krat speremo s s svežo vodo. Kalčki so nared po 5-ih dneh. Pripravljene hranimo v hladilniku.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOK LIMONA DEMETER, 200 ml

2,29 

Na zalogi

BIO ZELENJAVNA JUŠNA KOCKA BREZ GLUTENA IN KVASA, 132 g

2,89 

Na zalogi

BIO TAMARI SOJINA OMAKA, 187 ml

5,89 

Na zalogi

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO ČRNI SEZAM, 350 g

4,99 

Na zalogi

BIO RDEČI FIŽOL, 400 g

2,79 

Na zalogi

BIO AJDOVA KAŠA, 500 g

3,39 

Na zalogi

BIO TEMNI TAHINI, 340 g

6,89 

Na zalogi

BIO SABLJASTI TRIPLAT ZA KALJENJE, 120 g

3,29 

Na zalogi

BIO SVETLI TAHINI, 340 g

6,89 

Na zalogi

BIO LUCERNA ZA KALJENJE, 120 g

3,29 

Na zalogi

Priporočamo tudi