POLENTINE KOCKE Z NAMAZOM IN ZELENJAVO

Iz vsestransko uporabnega koruznega zdroba so nastale hrustljavo popečene polentne kocke s pisanimi namazi, svežo zelenjavo in zelišči.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

6

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 250 g koruznega zdroba BIOTOP
  • 400 ml vode
  • 400 ml riževega napitka THE BRIDGE
  • 1,5 žličke himalajske soli SONNENTOR
  • 100 ml riževe kreme za kuho THE BRIDGE
  • 4 žlice olja za pečenje BYODO

Sestavine za okrasitev:

  • namaz z baziliko in namaz iz rdeče pese ZWERGENWIESE
  • avokadov namaz TARTEX
  • naravna pašteta TARTEX
  • brokoli, redkvica, korenje, paradižnik, drobnjak, rožmarin, timijan

Pripravimo:

1. V kozici do vretja segrejemo vodo in rižev napitek ter solimo. Dodamo koruzni zdrob in kuhamo na nizki temperaturi 10 minut. Med kuhanjem stalno mešamo.

2. Kuhani polenti dodamo riževo kremo in dobro premešamo. Pekač oplaknemo z vodo in nanj razporedimo maso (na debelino prsta).

3. Počakamo, da se masa popolnoma ohladi in strdi. Ko je strjena, jo narežemo na kocke. Kocke popečemo na vročem olju, približno 2 minuti na vsaki strani.

4. Polentine kocke poljubno obogatimo z namazi, zelenjavo in zelišči.

Naši izdelki iz recepta

BIO NAMAZ RDEČA PESA – HREN, 50 g

1,39 

Na zalogi

BIO NAMAZ BAZILIKA, 50 g

1,39 

Na zalogi

BIO KORUZNI ZDROB, 400 g

1,89 

Na zalogi

BIO VEGANSKI KREMNI NAMAZ AVOKADO, 140 G

2,99 

Ni na zalogi

BIO RIŽEVA KREMA ZA KUHANJE, 200 ml

1,84 

Na zalogi

BIO NARAVNI RIŽEV NAPITEK, 1 L

2,69 

Na zalogi

BIO RASTLINSKA PAŠTETA NARAVNA, 200 g

4,94 

Na zalogi

BIO OLJČNO OLJE ZA PEKO, 750 ml

11,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi