POLENTINE KOCKE Z NAMAZOM IN ZELENJAVO
Iz vsestransko uporabnega koruznega zdroba so nastale hrustljavo popečene polentne kocke s pisanimi namazi, svežo zelenjavo in zelišči.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
6
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 g koruznega zdroba BIOTOP
- 400 ml vode
- 400 ml riževega napitka THE BRIDGE
- 1,5 žličke himalajske soli SONNENTOR
- 100 ml riževe kreme za kuho THE BRIDGE
- 4 žlice olja za pečenje BYODO
Sestavine za okrasitev:
- namaz z baziliko in namaz iz rdeče pese ZWERGENWIESE
- avokadov namaz TARTEX
- naravna pašteta TARTEX
- brokoli, redkvica, korenje, paradižnik, drobnjak, rožmarin, timijan
Pripravimo:
1. V kozici do vretja segrejemo vodo in rižev napitek ter solimo. Dodamo koruzni zdrob in kuhamo na nizki temperaturi 10 minut. Med kuhanjem stalno mešamo.
2. Kuhani polenti dodamo riževo kremo in dobro premešamo. Pekač oplaknemo z vodo in nanj razporedimo maso (na debelino prsta).
3. Počakamo, da se masa popolnoma ohladi in strdi. Ko je strjena, jo narežemo na kocke. Kocke popečemo na vročem olju, približno 2 minuti na vsaki strani.
4. Polentine kocke poljubno obogatimo z namazi, zelenjavo in zelišči.