GRATINIRANE TESTENINE Z GOBICAMI IN PEČENO BUČO
Izvrstna kombinacija buč s šampinjoni ustvarja okusno jed za vse strastne ljubitelje testenin.
Vegetarijansko
4
1 ura
Natisni recept
- Avtor: TJAŠA ADAMOVIČ
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 200 g testeninskih svedrcev BYODO
- 200 ml mleka
- 100 ml smetane za kuhanje THE BRIDGE
- 150 g rjavih šampinjonov
- 100 g parmezana
- 20 g masla
- 1/2 manjše buče
- 3 stroki česna
- 1/2 čž peteršilja SONNENTOR
- 1/2 čž timijana SONNENTOR
- sol SONNENTOR
- poper SONNENTOR
- ekstra deviško oljčno olje BYODO
Pripravimo:
1. Bučo olupimo in narežemo na krhlje, položimo v pekač, dodamo maslo, česen in sol ter pečemo približno 40 min na 180°C.
2. S paličnim mešalnikom pečeno bučo zmiksamo v pire, dodamo mleko in smetano za kuhanje.
3. Narežemo gobice in jih na žlici olja popražimo. Prilijemo pripravljeno omako iz prejšnjega koraka in premešamo, po potrebi dodamo sol in začinimo s poprom, timijanom in peteršiljem.
4. Skuhamo tesetenine, primešamo omako in vse skupaj pretresemo v pekač. Posujemo s parmezanom in v predhodno ogreti pečici na 200°C pečemo približno 10 min.
5. Še vroče postrežemo in uživamo v prepletanju okusov.