GRATINIRANE TESTENINE Z GOBICAMI IN PEČENO BUČO

Izvrstna kombinacija buč s šampinjoni ustvarja okusno jed za vse strastne ljubitelje testenin.

Vegetarijansko

4

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 200 g testeninskih svedrcev BYODO
  • 200 ml mleka
  • 100 ml smetane za kuhanje THE BRIDGE
  • 150 g rjavih šampinjonov
  • 100 g parmezana
  • 20 g masla
  • 1/2 manjše buče
  • 3 stroki česna
  • 1/2 čž peteršilja SONNENTOR
  • 1/2 čž timijana SONNENTOR
  • sol SONNENTOR
  • poper SONNENTOR
  • ekstra deviško oljčno olje BYODO

Pripravimo:

1. Bučo olupimo in narežemo na krhlje, položimo v pekač, dodamo maslo, česen in sol ter pečemo približno 40 min na 180°C.

2. S paličnim mešalnikom pečeno bučo zmiksamo v pire, dodamo mleko in smetano za kuhanje.

3. Narežemo gobice in jih na žlici olja popražimo. Prilijemo pripravljeno omako iz prejšnjega koraka in premešamo, po potrebi dodamo sol in začinimo s poprom, timijanom in peteršiljem.

4. Skuhamo tesetenine, primešamo omako in vse skupaj pretresemo v pekač. Posujemo s parmezanom in v predhodno ogreti pečici na 200°C pečemo približno 10 min.

5. Še vroče postrežemo in uživamo v prepletanju okusov.

Naši izdelki iz recepta

BIO TESTENINE SVEDRCI, 500 g

2,39 

Na zalogi

BIO MLETI ČRNI POPER, 50 g

3,69 

Na zalogi

BIO TIMIJAN, 20 g

2,49 

Na zalogi

BIO OVSENA KREMA ZA KUHANJE, 200 ml

1,84 

Na zalogi

BIO PETERŠILJ, 15 g

2,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi