BUČNE PALAČINKE

Mehke, puhaste in polnega okusa so prava jesenska poslastica. Najboljše so postrežene še tople s stopljeno čokolado in cimetovim sladkorjem po vrhu.

Vegetarijansko

4

45 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Recept bučne palačinke

Uporabimo:

  • 600 g buče oz. bučnega pireja
  • 2 jajci
  • 80 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška BIOTOP
  • Ščepec soli SONNENTOR
  • Maslo za pečenje VITAQUELL
  • Manjša žlička cimeta SONNENTOR (za cimetov sladkor)
  • Približno 2 žlici sladkorja Mascavo PROVIDA (za cimetov sladkor)
  • 80 g čokolade Rich Dark z 71 % kakava CHOCOLATE AND LOVE

Pripravimo:

1. Bučo olupimo in očistimo, narežemo na kocke in jo kuhamo do mehkega. Skuhano bučo pretlačimo z vilico, da dobimo bučni pire.

2. Jajci stepemo kar z vilico in dodamo bučnemu pireju.

3. Presejemo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in sol. Vse skupaj dodamo bučnemu pireju z jajci in maso dobro premešamo.

4. V ponvi raztopimo kanček masla. Ko je segreto dodamo 2 – 3 žlice mase (odvisno kako velike palačinke želimo). Vsako stran popečemo do zlato – rjave barve.

5. Pripravimo cimetov sladkor tako, da zmešamo približno 2 žlici sladkorja z žličko cimeta. Če naredimo več cimetovega sladkorja, ga shranimo v stekleno posodico za naslednjič.

6. Posebej stopimo čokolado nad vodno kopeljo. Po želji dodamo še žličko masla ali kokosovega olja.

7. Pečene bučne palačinke prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s cimetovim sladkorjem.

Naši izdelki iz recepta

BIO PECILNI PRAŠEK IZ VINSKEGA KAMNA, 20 g

0,59 

Na zalogi

NERAFINIRAN RJAVI SLADKOR MASCAVO, 500 g

3,79 

Ni na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

BIO MLETA CIMETOVA KASIJA, 40 g

2,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi