BUČNE PALAČINKE
Mehke, puhaste in polnega okusa so prava jesenska poslastica. Najboljše so postrežene še tople s stopljeno čokolado in cimetovim sladkorjem po vrhu.
Vegetarijansko
4
45 minut
Natisni recept
- Avtor: CHOCOLATE AND LOVE
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 600 g buče oz. bučnega pireja
- 2 jajci
- 80 g moke
- 1 žlička pecilnega praška BIOTOP
- Ščepec soli SONNENTOR
- Maslo za pečenje VITAQUELL
- Manjša žlička cimeta SONNENTOR (za cimetov sladkor)
- Približno 2 žlici sladkorja Mascavo PROVIDA (za cimetov sladkor)
- 80 g čokolade Rich Dark z 71 % kakava CHOCOLATE AND LOVE
Pripravimo:
1. Bučo olupimo in očistimo, narežemo na kocke in jo kuhamo do mehkega. Skuhano bučo pretlačimo z vilico, da dobimo bučni pire.
2. Jajci stepemo kar z vilico in dodamo bučnemu pireju.
3. Presejemo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in sol. Vse skupaj dodamo bučnemu pireju z jajci in maso dobro premešamo.
4. V ponvi raztopimo kanček masla. Ko je segreto dodamo 2 – 3 žlice mase (odvisno kako velike palačinke želimo). Vsako stran popečemo do zlato – rjave barve.
5. Pripravimo cimetov sladkor tako, da zmešamo približno 2 žlici sladkorja z žličko cimeta. Če naredimo več cimetovega sladkorja, ga shranimo v stekleno posodico za naslednjič.
6. Posebej stopimo čokolado nad vodno kopeljo. Po želji dodamo še žličko masla ali kokosovega olja.
7. Pečene bučne palačinke prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s cimetovim sladkorjem.