MARELIČNI CMOKI

Mareličnih ali slivovih cmokov se marsikdo ne loti, ker je priprava precej zamudna. No lahko se jih pripravi tudi nekoliko bolj enostavno in so ravno tako odlični.

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 500 g krompirja
  • 8 marelic
  • 150 g pirinega zdroba BIOTOP
  • 20 g čičerikine moke BIOTOP
  • Sol po okusu SONNENTOR
  • Sladkor Mascavo PROVIDA za posip

Pripravimo:

1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Kuhamo ga v slanem kropu do mehkega.

2. Kuhanemu krompirju odlijemo vodo in ga ohladimo.

3. Hladen kuhan krompir pretlačimo, dodamo zdrob in čičerikino moko. Pregnetemo.

4. Testo razdelimo na 8 enakih delov, vsakega oblikujemo v kroglo. Kroglo testa najprej z roko sploščimo, vanj položimo marelico in testo ovijemo okrog. Z dlanmi zopet oblikujemo kroglo.

5. Cmoke soparimo 20 minut. Nekoliko jih ohladimo, predno jih vzamemo iz posode.

6. Potresemo s sladkorjem in po želji dodamo še pražene drobtine.

Naši izdelki iz recepta

BIO PIRIN ZDROB, 400 g

2,49 

Na zalogi

BIO ČIČERIKINA MOKA, 300 g

2,59 

Na zalogi

NERAFINIRAN RJAVI SLADKOR MASCAVO, 500 g

3,79 

Ni na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

Priporočamo tudi