MARELIČNI CMOKI
Mareličnih ali slivovih cmokov se marsikdo ne loti, ker je priprava precej zamudna. No lahko se jih pripravi tudi nekoliko bolj enostavno in so ravno tako odlični.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 500 g krompirja
- 8 marelic
- 150 g pirinega zdroba BIOTOP
- 20 g čičerikine moke BIOTOP
- Sol po okusu SONNENTOR
- Sladkor Mascavo PROVIDA za posip
Pripravimo:
1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Kuhamo ga v slanem kropu do mehkega.
2. Kuhanemu krompirju odlijemo vodo in ga ohladimo.
3. Hladen kuhan krompir pretlačimo, dodamo zdrob in čičerikino moko. Pregnetemo.
4. Testo razdelimo na 8 enakih delov, vsakega oblikujemo v kroglo. Kroglo testa najprej z roko sploščimo, vanj položimo marelico in testo ovijemo okrog. Z dlanmi zopet oblikujemo kroglo.
5. Cmoke soparimo 20 minut. Nekoliko jih ohladimo, predno jih vzamemo iz posode.
6. Potresemo s sladkorjem in po želji dodamo še pražene drobtine.