VEGANSKI TIRAMISU
Z vegansko kremo »mascarpone« si lahko enostavno pripravimo okusen tiramisu. Sladko-grenka kremna sladica je hitro in enostavno pripravljena.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
6
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 ml močne (ohlajene) kave
- 200 g piškotov brez glutena Digestive SCHAR
- 3 žlice jogurta SOJADE (okus po želji)
- 150 ml aquafabe (tekočina iz pločevinke čičerike)
- pol žličke limoninega soka
- 200 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 500 g veganske kreme “mascarpone” SCHLAGFIX
- 3 žlice kakava v prahu UHTCO
Pripravimo:
1. Sladkor zmeljemo v prah.
2. Čičerikina tekočina je naše nadomestilo za beljake. Tako kot beljake jo čvrsto stepemo v sneg, dodamo ji polovico mletega sladkorja in limonin sok.
3. V večjo posodo damo 3 žlice jogurta (lahko uporabimo navadnega ali sadnega), to je naše nadomestilo za rumenjake.
4. Jogurtu primešamo preostali mleti sladkor. Dodamo vegansko kremo mascarpone in vse skupaj premešamo v gladko zmes.
5. Na koncu dodamo čičerikino peno in jo rahlo vmešamo v kremo.
6. V plitko skledo z ravnim dnom vlijemo kavo. Piškote pomočimo v kavo in polagamo v plitek stekleni pekač.
7. Ko s piškoti v celoti prekrijemo dno pekača, na piškote nanesemo 1/2 pripravljene kreme. Sledi nova plast v kavi namočenih piškotov.
8. Na koncu na piškote nanesemo preostalo kremo, ki jo z lopatko po vrhu lepo pogladimo. Pekač pokrijemo s folijo za živila ali pokrovko in postavimo v hladilnik, da se sladica dobro ohladi (najbolje kar čez noč).
9. Predno postrežemo tiramisu, ga vzamemo iz hladilnika in po vrhu potrosimo s kakavom v prahu.
*Aquafaba je tekočina oz. slanica, ki jo najdemo v konzerviranih stročnicah. Lahko uporabimo/prihranimo tudi tekočino doma kuhane čičerike.
Opomba: Veganski mascarpone Schlagfix poiščite v trgovinah Interspar in bolje založenih ekoloških trgovinah. Sojade jogurte pa najdete v Sparovih, Mercatorjevih in bolje založenih ekoloških trgovinah.