KVINOJA Z ZELENJAVO IN PIKANTNO TAHINI OMAKO
Vsestransko in beljakovinsko bogato kvinojo bomo združili z zelenjavo, gobami, tempehom in umami pikantno tahini omako. Jed, ki je hitro pripravljena in dopušča različne kombinacije zelenjave in omak.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 1 lonček kvinoje BIOTOP
- 1¾ lončka vode
- 1 zelenjavna jušna kocka CENOVIS
- pol glave rdečega zelja
- 4 korenja
- 2 žlici olivnega olja BYODO
- 100 g suhih jurčkov
- 150 g čičerikinega tempeha LIVEG
- po okusu sol SONNENTOR
- sesekljan svež drobnjak
Sestavine za omako:
- 4 žlice temnega tahinija SUNITA
- 10 žlic tople vode
- 4 žlice tamari sojine omake BIOTOP
- 2 žlici limoninega soka BIOTOP
- pol žlice kajenskega popra SONNENTOR
Pripravimo:
1. Kvinojo dobro speremo pod vodo. Kuhamo jo v vodi, kateri smo dodali jušno kocko. Kuhamo 15 minut.
2. Vse sestavine za omako dobro premešamo in postavimo na stran.
3. Korenje in rdeče zelje naribamo. Jurčke prelijemo z vročo vodo, da se hidrirajo. Tempeh poljubno narežemo.
4. Tempeh in odcejene jurčke na hitro popečemo na olju, rahlo solimo.
5. Kuhano kvinojo serviramo in po vrhu razporedimo zelenjavo, gobe in tempeh.
6. Prelijemo s tahini omako in potresemo s sesekljanim drobnjakom.