KVINOJA Z ZELENJAVO IN PIKANTNO TAHINI OMAKO

Vsestransko in beljakovinsko bogato kvinojo bomo združili z zelenjavo, gobami, tempehom in umami pikantno tahini omako. Jed, ki je hitro pripravljena in dopušča različne kombinacije zelenjave in omak.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

30 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Recept kvinoja z zelenjavo

Uporabimo:

  • 1 lonček kvinoje BIOTOP
  • 1¾ lončka vode
  • 1 zelenjavna jušna kocka CENOVIS
  • pol glave rdečega zelja
  • 4 korenja
  • 2 žlici olivnega olja BYODO
  • 100 g suhih jurčkov
  • 150 g čičerikinega tempeha LIVEG
  • po okusu sol SONNENTOR
  • sesekljan svež drobnjak

Sestavine za omako:

  • 4 žlice temnega tahinija SUNITA
  • 10 žlic tople vode
  • 4 žlice tamari sojine omake BIOTOP
  • 2 žlici limoninega soka BIOTOP
  • pol žlice kajenskega popra SONNENTOR

Pripravimo:

1. Kvinojo dobro speremo pod vodo. Kuhamo jo v vodi, kateri smo dodali jušno kocko. Kuhamo 15 minut.

2. Vse sestavine za omako dobro premešamo in postavimo na stran.

3. Korenje in rdeče zelje naribamo. Jurčke prelijemo z vročo vodo, da se hidrirajo. Tempeh poljubno narežemo.

4. Tempeh in odcejene jurčke na hitro popečemo na olju, rahlo solimo.

5. Kuhano kvinojo serviramo in po vrhu razporedimo zelenjavo, gobe in tempeh.

6. Prelijemo s tahini omako in potresemo s sesekljanim drobnjakom.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOK LIMONA DEMETER, 200 ml

2,29 

Na zalogi

BIO ZELENJAVNA JUŠNA KOCKA BREZ GLUTENA IN KVASA, 132 g

2,89 

Na zalogi

BIO TAMARI SOJINA OMAKA, 187 ml

5,89 

Na zalogi

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO KVINOJA, 500 g

4,79 

Na zalogi

BIO TEMNI TAHINI, 340 g

6,89 

Na zalogi

BIO MLETI ZELO PEKOČI ČILI (KAJENSKI POPER), 40 g

3,49 

Na zalogi

Priporočamo tudi