Domov / Trgovina / BIO MLETI ZELO PEKOČI ČILI (KAJENSKI POPER), 40 g

BIO MLETI ZELO PEKOČI ČILI (KAJENSKI POPER), 40 g

Kajenski poper (Capsicum frutescens; cajenski ali španski poper) je rdeč, zelo pekoč in dišeč prašek, ki ga pogosto uporabljamo namesto črnega popra. Kajenskega popra ne smemo zamenjati z ameriškim čilijevim praškom, saj je pripravljen z grobim ali s finim mletjem posušenega ploda čili paprike določene sorte.

Kajenski poper je pomembna sestavina čilijevih omak, karijev ter včasih peklensko pekočih omak ter prilog, sambal oeleka, tabaska … Jedem ga dodajamo pred koncem kuhanja, sicer postane grenak. Pogumni ga uporabljajo tudi v sladkih jedeh.

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

3,49 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z0781

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

mlet čili*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Uganda.

 

Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Ekološko

Brez glutena

Vegansko

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Kajenski poper so poimenovali po pristanišču Cayenne v Francoski Gvajani, kar je najbrž posledica napačnega razumevanja prvotnega pomena, ki izhaja iz besede kyinha, kakor imenujejo čili papriko južnoameriški Tupiji. Do zmešnjave z imenom poper za papriko pa je prišlo, ker v angleščini pepper pomeni tako ’poper‘ kot ‘paprika’.

Pekoč občutek čilija še krepijo vroče, kisle in z ogljikovim dioksidom pripravljene pijače, zato se jim izogibamo in k jedem s kajenskim poprom postrežemo mlečne napitke ali mlačne čaje.

Priporočamo