LEČINE TESTENINE Z DOMAČIM PESTOM
Ste že poskusili pesto iz kodrolistnatega ohrovta? Prav vsako zelenje lahko spremenimo v čudovit pesto. Dodali mu bomo drobnjak, olivno olje, limonin sok in konopljina semena.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 g lečinih testenin volanti BYODO
- 200 g kodrolistnatega ohrovta
- večji šopek drobnjaka
- 4 žlice olivnega olja BYODO
- 2 žlici limoninega soka BIOTOP
- 70 g konopljinih semen BIOTOP
- ščepec kajenskega popra SONNENTOR
- ščepec soli
- veganska kisla smetana SOJADE* in konopljina semena BIOTOP
Pripravimo:
1. Lečine testenine skuhamo v osoljenem kropu po navodilih proizvajalca.
2. Medtem operemo kodrolistnati ohrovt, odstranimo stebla in liste na hitro soparimo, da ovenijo.
3. V sekljalniku zmiksamo soparjen ohrovt, sesekljan drobnjak in olje. Po potrebi z lopatko postremo stranice sesekljalnika.
4. Masi dodamo limonin sok in konopljina semena ter solimo po okusu. Zmiksamo v homogeno zmes.
5. Kuhane testenine odcedimo, pri čemer prihranimo nekaj vode. Vroče testenine zmešamo s pestom in po potrebi dodamo nekaj vode, odvisno od željene konsistence omake.
6. Jed obogatimo s kislo smetano in potresemo s konopljinimi semeni.
*Veganska kisla smetana SOJADE je na voljo v Sparovih trgovinah.