BOROVNIČEVA PITA S SMETANOVIM SLADOLEDOM
Privoščite si odlično borovničevo pito. Najboljša je še rahlo topla, servirana z domačim smetanovim sladoledom.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za pito:
- 300 g borovnic
- 250 g pirine moke BIOTOP
- 100 g kokosovega olja VITAQUELL
- 100 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 10 g vanilijevega pudinga BYODO
- 1 žlica limoninega soka BIOTOP
- ščep himalajske soli SONNENTOR
- pol žličke mletega kardamoma SONNENTOR
Sestavine za sladoled:
- 200 ml kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 150 ml riževe kreme za kuho THE BRIDGE
- 1 dl ovsenega mleka THE BRIDGE
- 80 g trsnega sladkorja BIOTOP
Pripravimo:
1. V večji skledi zmešamo moko, sol in stopljeno kokosov olje. Premešamo in dodamo približno 7 žlic vode. Z rokami na hitro pregnetemo, če je testo presuho in se drobi, dodamo še malo vode.
2. Testo damo za pol ure v hladilnik.
3. Medtem pripravimo borovničev nadev. Skupaj zmešamo borovnice, limoni sok, sladkor, puding in kardamom.
4. Testo razdelimo na 2 dela (dno in pokrov). Del za pokrov, naj bo nekoliko večji. Testo bomo najlažje zvaljali med dvema slojema papirja za peko. Najprej v pomaščen pekač (premer 20 cm) damo zvaljano testo za dno, dodamo nadev in pokrijemo s preostalim zvaljanim testom. Na sredino pokrova z nožem izrežemo luknjo okoli katere naredimo še par zarez v testo.
5. Pito pečemo na 180 °C 35 – 40 minut.
6. Sladoled bomo pripravili v aparatu za sladoled. Najprej rahlo stepemo obe smetani, dodamo sladkor in ovseno mleko. Pripravljeno zmes vlijemo v aparat za izdelavo sladoleda. Sladoled damo v plastično posodo s pokrovom in ga damo še za 1 uro v zamrzovalnik, da se bodo lepo oblikovale kepice.
7. Ohlajeno pito serviramo s sladoledom.