VEGANSKA NABODALA S POMAKO

Mariniran tempeh in gamberi na palčkah s krasno belo in začinjeno roza pomako je hitro pripravljena jed za vsako priložnost. Jed obogatijo še pisano vijolični kalčki redkvice.

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

2

30 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Bio veganska nabodala

Uporabimo:

  • čičerikin tempeh LIVEG
  • veganski gamberi LIVEG
  • 3 žlice temne sojine omake BIOTOP
  • 1 žlica čičerikine moke BIOTOP
  • 1 žlica arašidovega masla
  • 1 žlica sladkorja Mascavo PROVIDA
  • 1 žlička začimbne mešanice Garam Masala SONNENTOR
  • sok polovice limone
  • sončnično olje za cvrtje BYODO

Sestavine za pomako:

  • sojin nadomestek jogurta na grški način SOJADE
  • pire rdeče pese*
  • veganska majo BYODO
  • sol SONNENTOR
  • začimba pekoči curry SONNENTOR

Sestavine za okrasitev:

  • limona in limeta
  • kalčki redkvice**

Pripravimo:

1. Tempeh narežemo na kocke. Kocke potresemo s čičerikino moko.

2. V posodici naredimo marinado iz arašidovega masla, sojine omake, sladkorja, limoninega soka in začimbe garam masale. S tem prelijemo kocke tempeha. Pustimo marinirati 20 minut.

3. Pripravimo pomaki. V en lonček damo vegansko majo in jo potresemo s pekočim curryjem v prahu. V drugi posodi zmešamo žlico pesinega pireja, sol in 3 žlice veganskega jogurta.

4. Gambere in mariniran tempeh nanizamo na posamezna nabodala.

5. Na vročo ponev vlijemo nekaj olja in najprej popečemo gambere, nato še tempeh. Popečemo toliko, da nabodala dobijo prijetno zlatorjavo barvo.

6. Nabodala serviramo s pomakama, kalčki, rezinami limete in limone.

* Pire rdeče pese: peso olupimo in narežemo na kocke, soparimo do mehkega. Spasiramo v pire.

** Priprava kalčkov iz semen redkvice: semena speremo pod tekočo vodo, nato namočimo v vodo za 6 ur. Po preteklem času odlijemo vodo, kalčke speremo s svežo vodo, odcedimo in jih kalimo na cedilu ali v večjem steklenem kozarcu na kuhinjskem pultu. Vsakodnevno jih 2-krat speremo s svežo vodo. Kalčki so nared po 5-ih dneh. Pripravljene hranimo v hladilniku.

Naši izdelki iz recepta

BIO ČIČERIKINA MOKA, 300 g

2,59 

Na zalogi

BIO REDKVICA ZA KALJENJE, 120 g

3,99 

Na zalogi

BIO PEKOČI CURRY, 50 g

3,69 

Na zalogi

BIO VEGANSKA MAJO, 250 ml

3,99 

Na zalogi

Priporočamo tudi