VEGANSKA FRANCOSKA SOLATA
Na praznični mizi ne sme manjkati francoske solate. Najboljša je hladna in takšna, ki je počivala v hladilniku. Tako se sestavine lepo povežejo in nastane bogata, kremna, slastna solata. V tej francoski solati najdemo krompir, grah, korenje, zeleno, kisle kumarice in skrivno sestavino … jabolko! Prav ta da solati svežo in hrustljavo noto. Vse skupaj pa povezuje lahka veganska majoneza.
Našo francosko solato smo kombinirali s slastnimi Byodo slanimi prigrizki in veganskimi narezki Liveg.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
25 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 350 g krompirja
- 250 ml veganske majo BYODO
- 150 g kislih kumaric
- 150 g korenja
- 100 g gomoljne zelene
- 150 g graha
- 1 jabolko
- himalajska sol SONNENTOR
- poper v prahu SONNENTOR
Sestavine za prilogo:
- veganska narezka pršut in pastrami LIVEG
- hrustljavi prigrizki BYODO
- grisini BYODO
Pripravimo:
1. Krompir, korenje iz zeleno olupimo in narežemo na približno enako velike kocke. Skupaj z grahom vse kuhamo v osoljeni vodi približno 12 minut, oziroma toliko, da je krompir kuhan.
2. Dobro odcedimo in počakamo, da se zelenjava ohladi.
3. Medtem olupimo in narežemo jabolko na kocke, prav tako kisle kumarice. Oboje prenesemo v skledo in prilijemo tudi 1-3 žlice kisa kislih kumaric (odvisno kako kislo solato želimo).
4. Primešamo ohlajeno kuhano zelenjavo, dodamo vegansko majo in po okusu začinimo s soljo in poprom.
5. Pripravljeno solato pred serviranjem dobro ohladimo v hladilniku. Našo francosko solato smo kombinirali s slastnimi Byodo slanimi prigrizki in veganskimi narezki Liveg.
Opomba: veganski izdleki Liveg so na voljo v prodajalnah Interspar, večjih prodajalnah Spar in Hipermarketih Mercator.