SLADKI ŽEPKI Z MARMELADO

Enostavno piškotno testo, ki je hitro pripravljeno in ne potrebuje počitka. Hrustljavi z marmelado polnjeni žepki so prava popestitev za vsako praznično mizo.

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 250 g bele moke
  • 120 g BIO rastlinske masti Vitagen VITAQUELL
  • 80 g trsnega sladkorja BIOTOP
  • 125 g BIO mareličnega namaza SONNENTOR
  • 125 g borovničevega namaza PANIFACTUM
  • 1 čž limonine lupinice
  • 1/4 čž pecilnega praška BIOTOP
  • ščep BIO himalajske soli SONNENTOR
  • 5 – 7 jž hladne vode
  • sladkor z vaniljo SONNENTOR za posip

Pripravimo:

1. V skledi združimo moko, maščobo, sladkor, sol, pecilni prašek in limonino lupino. Med mešanjem postopoma dodajamo mrzlo vodo.

2. Ugnetemo gladko testo, ga razvaljamo na debelino 4 mm in izrežemo 8 cm kroge.

3. Na sredino vsakega kroga damo žličko sadnega namaza (polovico žepkov napolnimo z mareličnim, drugo polovico pa z borovničevnim namazom), rob navlažimo z vodo in ga prepognemo čez nadev. Robove dobro stisnemo in žepke položimo na pekač, obložen s peki papirjem.

4. Pečemo jih 25 min v pečici ogreti na 180 °C. Žepke potresemo z vanilijevim sladkorjem in ohlajene postrežemo. Hranimo jih v zaprti posodi.

Naši izdelki iz recepta

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

BIO PECILNI PRAŠEK IZ VINSKEGA KAMNA, 20 g

0,59 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

BIO VANILJA V PRAHU, 10 g

13,99 

Na zalogi

Priporočamo tudi