SLADKI ŽEPKI Z MARMELADO
Enostavno piškotno testo, ki je hitro pripravljeno in ne potrebuje počitka. Hrustljavi z marmelado polnjeni žepki so prava popestitev za vsako praznično mizo.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 g bele moke
- 120 g BIO rastlinske masti Vitagen VITAQUELL
- 80 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 125 g BIO mareličnega namaza SONNENTOR
- 125 g borovničevega namaza PANIFACTUM
- 1 čž limonine lupinice
- 1/4 čž pecilnega praška BIOTOP
- ščep BIO himalajske soli SONNENTOR
- 5 – 7 jž hladne vode
- sladkor z vaniljo SONNENTOR za posip
Pripravimo:
1. V skledi združimo moko, maščobo, sladkor, sol, pecilni prašek in limonino lupino. Med mešanjem postopoma dodajamo mrzlo vodo.
2. Ugnetemo gladko testo, ga razvaljamo na debelino 4 mm in izrežemo 8 cm kroge.
3. Na sredino vsakega kroga damo žličko sadnega namaza (polovico žepkov napolnimo z mareličnim, drugo polovico pa z borovničevnim namazom), rob navlažimo z vodo in ga prepognemo čez nadev. Robove dobro stisnemo in žepke položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
4. Pečemo jih 25 min v pečici ogreti na 180 °C. Žepke potresemo z vanilijevim sladkorjem in ohlajene postrežemo. Hranimo jih v zaprti posodi.