VEGANSKA ČOKOLADNA JAJČKA
Sladica je enostavna za pripravo, z mehko kremno sredico, oblita z žlahtno temno čokolado.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4 - 6
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 100 g svetlega tahinija SUNITA
- 100 g čokoladnega karamelnega namaza PLAMIL
- 10 g kakava BIOTOP
- 2 žlici pomarančnega soka
- 100 g temne čokolade 87% PLAMIL
Pripravimo:
1. V skledi zmešamo tahini, čokoladni namaz in kakav. Premešamo še pomarančni sok.
2. Dobili bomo gosto maso, katero postavimo za 15 minut v zamrzovalnik za lažje oblikovanje.
3. Medtem stopimo temno čokolado.
4. Iz čokoladne- tahini mase oblikujemo jajčka, ki jih polagamo na silikonsko podlogo. Zopet postavimo v zamrzovalnik za vsaj 10 minut.
5. Nato jajčka oblijemo s čokolado. In postavimo v hladilnik za 1 uro. Postrežemo.