ČOKOLADNO – POMARANČNA TORTA BREZ PEČENJA

Torta je enostavna za pripravo, planirati jo moramo v naprej, ker potrebuje več ur hlajenja v hladilniku. Navdušila bo tako z izgledom, kot tudi z okusom.

Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko

8

Priprava: 20 minut
Hlajenje: 12 ur

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Sestavine za dno:

  • 100 g mandljev
  • 75 g datljev
  • 10 g kakava UHTCO
  • 1 žlica vode

Sestavine za kremo:

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 80 g rjavega trsnega sladkorja BIOTOP
  • 2 dl pomarančnega soka
  • 5 kapljic začimbno eteričnega olja pomaranče SONNENTOR
  • 30 g kakava UHTCO
  • 120 g kakavovega masla

Sestavine za okrasitev:

  • Pomaranča in kakavova zrna

Pripravimo:

1. Indijske oreščke namočimo v vodo za vsaj 4 ure.

2. Datlje, mandlje in kakav zmeljemo, dodamo žlico vode, da dobimo homogeno maso. Zmes enakomerno vtisnemo na dno okroglega tortnega modela (premer 18). Pomagamo si s hrbtno stranjo žlice.

3. Kremo pripravimo v mešalniku iz namočenih indijskih oreščkov, pomarančnega soka, sladkorja, pomarančne esence, in kakava. Miksamo 2-3 minuti, da dobimo povsem gladko maso.

4. Med mešanjem postopoma prilivamo stopljeno kakavovo maslo in miksamo še minuto.

5. Kremo vlijemo v tortni model in 3x potolčemo ob pult, da iz kreme izločimo zračne mehurčke.

6. Potresemo s kakavovimi zrni in postavimo v hladilnik za vsaj 12 ur ali čez noč. Pred serviranjem okrasimo torto s svežimi krhlji pomaranče.

Naši izdelki iz recepta

BIO POLNOVREDNI RJAVI TRSNI SLADKOR, 400 g

3,39 

Na zalogi

BIO PRESNI KAKAV V PRAHU, 200 g

11,98 

Na zalogi

Priporočamo tudi