ČOKOLADNO – POMARANČNA TORTA BREZ PEČENJA
Torta je enostavna za pripravo, planirati jo moramo v naprej, ker potrebuje več ur hlajenja v hladilniku. Navdušila bo tako z izgledom, kot tudi z okusom.
Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko
8
Priprava: 20 minut
Hlajenje: 12 ur
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za dno:
- 100 g mandljev
- 75 g datljev
- 10 g kakava UHTCO
- 1 žlica vode
Sestavine za kremo:
- 200 g indijskih oreščkov
- 80 g rjavega trsnega sladkorja BIOTOP
- 2 dl pomarančnega soka
- 5 kapljic začimbno eteričnega olja pomaranče SONNENTOR
- 30 g kakava UHTCO
- 120 g kakavovega masla
Sestavine za okrasitev:
- Pomaranča in kakavova zrna
Pripravimo:
1. Indijske oreščke namočimo v vodo za vsaj 4 ure.
2. Datlje, mandlje in kakav zmeljemo, dodamo žlico vode, da dobimo homogeno maso. Zmes enakomerno vtisnemo na dno okroglega tortnega modela (premer 18). Pomagamo si s hrbtno stranjo žlice.
3. Kremo pripravimo v mešalniku iz namočenih indijskih oreščkov, pomarančnega soka, sladkorja, pomarančne esence, in kakava. Miksamo 2-3 minuti, da dobimo povsem gladko maso.
4. Med mešanjem postopoma prilivamo stopljeno kakavovo maslo in miksamo še minuto.
5. Kremo vlijemo v tortni model in 3x potolčemo ob pult, da iz kreme izločimo zračne mehurčke.
6. Potresemo s kakavovimi zrni in postavimo v hladilnik za vsaj 12 ur ali čez noč. Pred serviranjem okrasimo torto s svežimi krhlji pomaranče.