PEČEN KROMPIR Z LEČINO OMAKO
Zanimiva in preprosta jed, ki bo nasitila še tako lačne. Okusen pečen krompir z bogato lečino omako, kislo smetano in svežimi zelišči bo navdušil vsakogar.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
1 ura
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 400 ml vode
- 250 g rdeče leče BIOTOP
- 200 ml narezanih paradižnikov v soku
- 3 žlice paradižnikovega koncentrata BYODO
- 2 žlici sončničnega olja BYODO
- 2 žlici jušne osnove BIOTOP
- 2 žlici rdeče paprike SONNENTOR
- 1 dl sojinega napitka THE BRIDGE
- 1 večje korenje
- 2 mladi čebuli
- 1 večje steblo zelene
- 1 žlica origana SONNENTOR
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
- poper SONNENTOR
- 4 večji krompirji
- 1 žlička soli SONNENTOR
- 1 žlica sončničnega olja BYODO
Za okrasitev:
- 4 žlice sojine alternative za kislo smetano SOJADE in drobnjak
Pripravimo:
1. Lečo dobro speremo in namočimo v večji količini vode čez noč.
2. Krompir dobro operemo in celega kuhamo v osoljenem kropu cca. 20 minut.
3. Na pol kuhan krompir premažemo z oljem in ga pečemo v pečici, ogreti na 200 °C približno 25 minut, da se lepo zapeče.
4. Lečo odcedimo. V večjo kozico prilijemo olje in popražimo sesekljano zelenjavo. Dodamo ji jušno osnovo, začimbe, paradižnikov koncentrat, sojin napitek, paradižnike v soku in lečo. Vse zalijemo z vodo in popramo po okusu.
5. Kuhamo na zmernem ognju 20 minut. Na koncu dodamo peteršilj.
6. Pečen krompir prerežemo po sredini, po vrhu dodamo lečino omako, okrasimo s kislo smetano in drobnjakom.