PEČEN KROMPIR Z LEČINO OMAKO

Zanimiva in preprosta jed, ki bo nasitila še tako lačne. Okusen pečen krompir z bogato lečino omako, kislo smetano in svežimi zelišči bo navdušil vsakogar.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

1 ura

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 400 ml vode
  • 250 g rdeče leče BIOTOP
  • 200 ml narezanih paradižnikov v soku
  • 3 žlice paradižnikovega koncentrata BYODO
  • 2 žlici sončničnega olja BYODO
  • 2 žlici jušne osnove BIOTOP
  • 2 žlici rdeče paprike SONNENTOR
  • 1 dl sojinega napitka THE BRIDGE
  • 1 večje korenje
  • 2 mladi čebuli
  • 1 večje steblo zelene
  • 1 žlica origana SONNENTOR
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
  • poper SONNENTOR
  • 4 večji krompirji
  • 1 žlička soli SONNENTOR
  • 1 žlica sončničnega olja BYODO

Za okrasitev:

  • 4 žlice sojine alternative za kislo smetano SOJADE in drobnjak

Pripravimo:

1. Lečo dobro speremo in namočimo v večji količini vode čez noč.

2. Krompir dobro operemo in celega kuhamo v osoljenem kropu cca. 20 minut.

3. Na pol kuhan krompir premažemo z oljem in ga pečemo v pečici, ogreti na 200 °C približno 25 minut, da se lepo zapeče.

4. Lečo odcedimo. V večjo kozico prilijemo olje in popražimo sesekljano zelenjavo. Dodamo ji jušno osnovo, začimbe, paradižnikov koncentrat, sojin napitek, paradižnike v soku in lečo. Vse zalijemo z vodo in popramo po okusu.

5. Kuhamo na zmernem ognju 20 minut. Na koncu dodamo peteršilj.

6. Pečen krompir prerežemo po sredini, po vrhu dodamo lečino omako, okrasimo s kislo smetano in drobnjakom.

Naši izdelki iz recepta

BIO SOJIN NAPITEK BREZ GLUTENA, 250 ml

1,19 

Ni na zalogi

BIO JUŠNA OSNOVA V PRAHU, 60 g

2,79 

Na zalogi

BIO LEČA RDEČA, 400 g

2,99 

Na zalogi

BIO MLETA SLADKA PAPRIKA, 50 g

3,14 

Na zalogi

BIO ORIGANO, 18 g

2,89 

Na zalogi

BIO MLETI ČRNI POPER, 50 g

3,69 

Na zalogi

Priporočamo tudi