KREMNA BUČNA JUHA S ČIČERIKO IN ZELIŠČI
Prepustite se toplim okusom jeseni z kremno bučno juho – čudovitimu receptu, ki pogreje tudi najhladnejše dni. Narejena iz pečene buče, sladkega krompirja in zelišč, je kot prijeten objem v kozarcu. Okrašena s praženimi bučnimi semeni za dodano teksturo in prijetno hrustanje. Popolna za hranljiv obrok doma ali na poti, hranite jo v termovki ali zaprtem kozarcu in uživajte v okusu jeseni, kjer koli že ste.
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 2 žlici sončničnega olja BYODO
- 950 g buče (jesenske buče za pečenje)
- 180 g sladkega krompirja
- 200 g kuhane čičerike BIOTOP
- 1 srednje velik por
- 1 zelenjavna jušna kocka NATUR COMPAGNIE
- 1 L vode
- 1 žlička ingverja v prahu SONNENTOR
- po okusu črni poper SONNENTOR
- po okusu zeliščna sol HERBAMARE
Sestavina za posip:
- pražena bučna semena BIOTOP
Pripravimo:
1. Suho čičeriko čez noč namočimo v vodi in po navodilih proizvajalca skuhamo do mehkega.
2. Por sesekljamo. Bučo in sladki krompir narežemo na večje kocke.
3. V večjo posodo vlijemo olje, na hitro popražimo zelenjavo, dodamo jušno kocko in kuhano čičeriko. Vse skupaj začinimo in zalijemo z vodo.
4. Pokrito kuhamo do mehkega. Juho spasiramo s paličnim mešalnikom.
5. Pripravljeno juho razdelimo na porcije, potresemo s praženimi bučnimi semeni in serviramo še vročo.
Juho lahko preprosto shranimo tudi v hladilnik ali skrinjo za vnaprej pripravljen obrok.
Nasvet: Lahko jo še vročo nalijemo v termovko ali steklen kozarec s pokrovom. S seboj odnesemo v termo/izolirni torbi in jo tako ohranimo toplo.