KREMNA BUČNA JUHA S ČIČERIKO IN ZELIŠČI

Prepustite se toplim okusom jeseni z kremno bučno juho – čudovitimu receptu, ki pogreje tudi najhladnejše dni. Narejena iz pečene buče, sladkega krompirja in zelišč, je kot prijeten objem v kozarcu. Okrašena s praženimi bučnimi semeni za dodano teksturo in prijetno hrustanje. Popolna za hranljiv obrok doma ali na poti, hranite jo v termovki ali zaprtem kozarcu in uživajte v okusu jeseni, kjer koli že ste.

Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 2 žlici sončničnega olja BYODO
  • 950 g buče (jesenske buče za pečenje)
  • 180 g sladkega krompirja
  • 200 g kuhane čičerike BIOTOP
  • 1 srednje velik por
  • 1 zelenjavna jušna kocka NATUR COMPAGNIE
  • 1 L vode
  • 1 žlička ingverja v prahu SONNENTOR
  • po okusu črni poper SONNENTOR
  • po okusu zeliščna sol HERBAMARE

Sestavina za posip:

  • pražena bučna semena BIOTOP

Pripravimo:

1. Suho čičeriko čez noč namočimo v vodi in po navodilih proizvajalca skuhamo do mehkega.

2. Por sesekljamo. Bučo in sladki krompir narežemo na večje kocke.

3. V večjo posodo vlijemo olje, na hitro popražimo zelenjavo, dodamo jušno kocko in kuhano čičeriko. Vse skupaj začinimo in zalijemo z vodo.

4. Pokrito kuhamo do mehkega. Juho spasiramo s paličnim mešalnikom.

5. Pripravljeno juho razdelimo na porcije, potresemo s praženimi bučnimi semeni in serviramo še vročo.

Juho lahko preprosto shranimo tudi v hladilnik ali skrinjo za vnaprej pripravljen obrok.

Nasvet: Lahko jo še vročo nalijemo v termovko ali steklen kozarec s pokrovom. S seboj odnesemo v termo/izolirni torbi in jo tako ohranimo toplo.

Naši izdelki iz recepta

BIO ČIČERIKA, 500 g

3,29 

Na zalogi

BIO SOL HERBAMARE® ORIGINAL, 250 g

4,59 

Na zalogi

BIO MLETI ČRNI POPER, 50 g

3,69 

Na zalogi

BIO MLETI INGVER, 30 g

2,59 

Na zalogi

Priporočamo tudi