PRAZNIČNA VEGANSKA “SIROVA” KROGLA
Lahek kremni namaz iz veganske “mascarpone” kreme, bučnih semen in špinače z granatnim jabolkom bo navdušil namazan na krekerjih ali popečenih kruhkih.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
20 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 150 g bučnih semen BIOTOP
- 250 g veganske kreme mascarpone SCHLAGFIX
- 120 ml vode
- 50 g blanširane špinače
- 40 g žlahtnega kvasa DR. RITTER
- 2 žlici stopljenega kokosovega olja VITAQUELL
- 3 žlice limoninega soka BIOTOP
- sol in poper SONNENTOR po okusu
- peške dveh granatnih jabolk
- žitni krekerji brez glutena DR. SCHAR
Pripravimo:
1. Bučne peške namočimo v vročo vodo za 1 uro.
2. V blenderju do gladke zmesi zmešamo vodo, limonin sok, namočene bučne peške, špinačo, sol in poper.
3. Dodamo mascarpone, žlahtni kvas in stopljeno kokosovo olje in ponovno zmešamo.
4. Celotno zmes prenesemo iz mešalnika v posodo. Posodo postavimo v hladilnik za 2-3 ure, da se zmes strdi.
5. Ohlajeno zmes z mokrimi rokami oblikujemo v kroglo, ki jo povaljamo v peške granatnega jabolka.
6. Sirovo kroglo lahko takoj postrežemo ob krekerjih ali popečenih kruhkih.
Namig: če želimo sirovo kroglo shraniti za kasneje, jo postavimo v hladilnik. Pred serviranjem jo vzamemo iz hladilnika vsaj 10-15 minut prej, da bo prijetno mazljiva.