Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

POLENTINE KOCKE Z NAMAZOM IN ZELENJAVO

Iz vsestransko uporabnega koruznega zdroba so nastale hrustljavo popečene polentne kocke s pisanimi namazi, svežo zelenjavo in zelišči.

Vegansko | Vegetarijansko | Brez glutena | Brez laktoze

6
00h 40min
Avtor: KATJA ZUPANC

Uporabimo:

  • 250 g koruznega zdroba BIOTOP
  • 400 ml vode
  • 400 ml riževega napitka THE BRIDGE
  • 1,5 žličke himalajske soli SONNENTOR
  • 100 ml riževe kreme za kuho THE BRIDGE
  • 4 žlice olja za pečenje BYODO
  • OKRASITEV:
  • namaz z baziliko in namaz iz rdeče pese ZWERGENWIESE
  • avokadov namaz TARTEX
  • naravna pašteta TARTEX
  • brokoli, redkvica, korenje, paradižnik, drobnjak, rožmarin, timijan

Pripravimo:

  1. 1. V kozici do vretja segrejemo vodo in rižev napitek ter solimo. Dodamo koruzni zdrob in kuhamo na nizki temperaturi 10 minut. Med kuhanjem stalno mešamo.
  2. 2. Kuhani polenti dodamo riževo kremo in dobro premešamo. Pekač oplaknemo z vodo in nanj razporedimo maso (na debelino prsta).
  3. 3. Počakamo, da se masa popolnoma ohladi in strdi. Ko je strjena, jo narežemo na kocke. Kocke popečemo na vročem olju, približno 2 minuti na vsaki strani.
  4. 4. Polentine kocke poljubno obogatimo z namazi, zelenjavo in zelišči.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi