POLENTINE KOCKE Z NAMAZOM IN ZELENJAVO
Iz vsestransko uporabnega koruznega zdroba so nastale hrustljavo popečene polentne kocke s pisanimi namazi, svežo zelenjavo in zelišči.
Vegansko | Vegetarijansko | Brez glutena | Brez laktoze
6
00h 40min

Avtor: KATJA ZUPANC
Uporabimo:
- 250 g koruznega zdroba BIOTOP
- 400 ml vode
- 400 ml riževega napitka THE BRIDGE
- 1,5 žličke himalajske soli SONNENTOR
- 100 ml riževe kreme za kuho THE BRIDGE
- 4 žlice olja za pečenje BYODO
- OKRASITEV:
- namaz z baziliko in namaz iz rdeče pese ZWERGENWIESE
- avokadov namaz TARTEX
- naravna pašteta TARTEX
- brokoli, redkvica, korenje, paradižnik, drobnjak, rožmarin, timijan
Pripravimo:
- 1. V kozici do vretja segrejemo vodo in rižev napitek ter solimo. Dodamo koruzni zdrob in kuhamo na nizki temperaturi 10 minut. Med kuhanjem stalno mešamo.
- 2. Kuhani polenti dodamo riževo kremo in dobro premešamo. Pekač oplaknemo z vodo in nanj razporedimo maso (na debelino prsta).
- 3. Počakamo, da se masa popolnoma ohladi in strdi. Ko je strjena, jo narežemo na kocke. Kocke popečemo na vročem olju, približno 2 minuti na vsaki strani.
- 4. Polentine kocke poljubno obogatimo z namazi, zelenjavo in zelišči.
Naši izdelki iz recepta