LIMONINO-KOKOSOVA PITA
Svežina eteričnega olja limone in ingverja bo obudila brbončice.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
1 ura 40 minut
Natisni recept
- Avtor: SONNENTOR
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za testo:
- 250 g moke iz ovsenih kosmičev
- 120 g kokosovega olja VITAQUELL
- 50 g naravnega trsnega sladkorja MASCAVO
- 1 ščepec vanilije v prahu SONNENTOR
- 80 g mletih mandljev
- 2 datlja
- 1 šcepec ajurvedske himalajske soli SONNENTOR
Sestavine za limonino kremo:
- 120 ml sveže iztisnjenega limoninega soka
- 550 g kokosovega mleka THE BRIDGE
- 180 ml agavinega sirupa
- 3 čajne žličke agar agar
- 40 g kokosovega olja VITAQUELL
- 1 čajna žlička kurkuma latte vanilja SONNENTOR
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 kapljice eteričnega olja limone SONNENTOR
- 2 kapljici eteričnega olja ingverja SONNENTOR
Sestavine za dekoracijo:
- bio limone
- sveža meta
Pripravimo:
1. V kuhinjskem robotu zmešamo stopljeno kokosovo olje, naravni trsni sladkor, vaniljo v prahu, mlete mandlje in sol.
2. Datlje na drobno narežemo ali jih pretlačimo z vilicami in dodamo moko iz ovsenih kosmičev.
3. Zmes dodamo tekočim sestavinam in dobro premešamo. Če je zmes presuha, preprosto dodamo nekaj rastlinskega mleka. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo počivati v hladilniku približno ½ ure.
4. Pečico segrejemo na 170°C. Ohlajeno maso razporedimo po pekaču za pite (tudi ob robu) in pečemo v ogreti pečici približno 15-20 minut.
5. Pečeno testo popolnoma ohladimo v pekaču.
6. Za limonino kremo v kozico stisnemo limone in jih zmešamo s preostalimi sestavinami (razen olj) in zavremo. Kremo kuhamo na srednji temperaturi nekaj minut, da se tekočina nekoliko zgosti. Neprestano mešamo. Pustimo, da se malo ohladi in na koncu primešamo še limonino in ingverjevo eterično začimbno olje.
7. Kremo vlijemo v ohlajeno testo, da se približno eno uro hladi na sobni temperaturi. Nato postavimo v hladilnik za približno 5-6 ur.
8. Pito okrasimo z meto in limoninimi rezinami.