PEČENI KOSMIČI Z JAGODIČJEM IN KOKOSOM

Preprosta pečena sladica iz jagodičevja in ovsenih kosmičev s hrustljavim orehovim in kokosovim posipom, ki jo brez slabe vesti uživamo vsako jutro. Topla ali hladna, naravnost odlična – še posebej z dodatkom vaniljevega sojinega jogurta. 

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

Mokre sestavine:

  • 350 ml riževega napitka z mandlji THE BRIDGE
  • 2 žlici olja za peko BYODO
  • 1 žlica chia semen BIOTOP

Suhe sestavine:

  • 250 g ovsenih kosmičev BIOTOP
  • 50 g kokosovega čipsa BIOTOP
  • 1 žlička pecilnega praška biotop
  • 1/2 žličke himalajske soli SONNENTOR
  • 1 žlička cimeta v prahu SONNENTOR
  • 2 žlici kokosovega sladkorja

Sestavina za bazo:

  • 600 g svežega ali zamrznjenega jagodičja

Sestavine za posip:

  • kokosov čips BIOTOP
  • orehi
  • žlica kokosovega sladkorja

Pripravimo:

1. Pečico segrejemo na 180°C.

2. Na dno pekača najprej razporedimo jagodičje.

3. V večji skledi zmešamo vse suhe sestavine.

4. V vrču zmešamo vse mokre sestavine in dodamo suhim sestavinam.

5. Hitro premešamo, razporedimo po jagodičju.

6. Po vrhu potresemo s kokos čipsom, orehi in po želji še z žlico kokosovega sladkorja.

7. Pečemo 30 minut, da se kosmiči zlato rjavo zapečejo. Serviramo jih z vaniljevim mlekom ali jogurtom.

Jed lahko uživamo toplo ali hladno. Tako pripravljen kosmiče imamo lahko več dni v hladilniku.

Naši izdelki iz recepta

BIO KOKOS ČIPS PRAŽEN, 170 g

2,99 

Na zalogi

BIO OVSENI KOSMIČI, 300 g

1,79 

Na zalogi

BIO PECILNI PRAŠEK IZ VINSKEGA KAMNA, 20 g

0,59 

Na zalogi

BIO CHIA SEMENA, 350 g

4,99 

Na zalogi

HIMALAJSKA NEJODIRANA SOL, 150 g

2,69 

Na zalogi

BIO MLETA CIMETOVA KASIJA, 40 g

2,89 

Na zalogi

BIO RIŽEV NAPITEK Z MANDELJNI, 1 L

2,99 

Na zalogi

BIO OLJČNO OLJE ZA PEKO, 750 ml

11,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi