PEČENI KOSMIČI Z JAGODIČJEM IN KOKOSOM
Preprosta pečena sladica iz jagodičevja in ovsenih kosmičev s hrustljavim orehovim in kokosovim posipom, ki jo brez slabe vesti uživamo vsako jutro. Topla ali hladna, naravnost odlična – še posebej z dodatkom vaniljevega sojinega jogurta.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Mokre sestavine:
- 350 ml riževega napitka z mandlji THE BRIDGE
- 2 žlici olja za peko BYODO
- 1 žlica chia semen BIOTOP
Suhe sestavine:
- 250 g ovsenih kosmičev BIOTOP
- 50 g kokosovega čipsa BIOTOP
- 1 žlička pecilnega praška biotop
- 1/2 žličke himalajske soli SONNENTOR
- 1 žlička cimeta v prahu SONNENTOR
- 2 žlici kokosovega sladkorja
Sestavina za bazo:
- 600 g svežega ali zamrznjenega jagodičja
Sestavine za posip:
- kokosov čips BIOTOP
- orehi
- žlica kokosovega sladkorja
Pripravimo:
1. Pečico segrejemo na 180°C.
2. Na dno pekača najprej razporedimo jagodičje.
3. V večji skledi zmešamo vse suhe sestavine.
4. V vrču zmešamo vse mokre sestavine in dodamo suhim sestavinam.
5. Hitro premešamo, razporedimo po jagodičju.
6. Po vrhu potresemo s kokos čipsom, orehi in po želji še z žlico kokosovega sladkorja.
7. Pečemo 30 minut, da se kosmiči zlato rjavo zapečejo. Serviramo jih z vaniljevim mlekom ali jogurtom.
Jed lahko uživamo toplo ali hladno. Tako pripravljen kosmiče imamo lahko več dni v hladilniku.