LEČIN PRELIV S SONČNIČNIMI SEMENI
Lečin preliv je odličen dodatek k raznovrstnim solatam in solatnim skledam. Zaradi svoje bogate hranilne vrednosti nasiti in obenem poskrbi za bogat okus jedi.
Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko
4
30 minut
Natisni recept
- Avtor: APOLONIJA INFINITY
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 250 g zelene ali rjave leče BIOTOP
- 100 g sončničnih semen
- 1 JŽ gorčice BYODO
Po okusu lahko dodate še:
- sol, poper, lovor in kumina SONNENTOR
- sveži timijan
- limonin sok ali umeboshi kis
- olivno olje BYODO
Pripravimo:
1. Lečo predhodno namočimo za 8 do 12 ur, nato jo temeljito speremo. Skuhamo jo v soljeni vodi s kumino in lovorjem. Ohladimo in odstranimo lovor.
2. Sončnična semena na suho prepražimo, da postanejo zlato rjava in hrustljava.
3. V večji skledi združimo kuhano lečo, prepražena sončnična semena, začimbe, limonin sok in olivno olje ter dobro premešamo.
4. Lečin preliv lahko dodamo h katerikoli solatni kombinaciji. Odličen je tudi za solate, ki jih pripravljamo za na pot.