LEČIN PRELIV S SONČNIČNIMI SEMENI

Lečin preliv je odličen dodatek k raznovrstnim solatam in solatnim skledam. Zaradi svoje bogate hranilne vrednosti nasiti in obenem poskrbi za bogat okus jedi.

Brez glutena
Vegansko
Vegetarijansko

4

30 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 250 g zelene ali rjave leče BIOTOP
  • 100 g sončničnih semen
  • 1 JŽ gorčice BYODO

Po okusu lahko dodate še:

  • sol, poper, lovor in kumina SONNENTOR
  • sveži timijan
  • limonin sok ali umeboshi kis
  • olivno olje BYODO

Pripravimo:

1. Lečo predhodno namočimo za 8 do 12 ur, nato jo temeljito speremo. Skuhamo jo v soljeni vodi s kumino in lovorjem. Ohladimo in odstranimo lovor.

2. Sončnična semena na suho prepražimo, da postanejo zlato rjava in hrustljava.

3. V večji skledi združimo kuhano lečo, prepražena sončnična semena, začimbe, limonin sok in olivno olje ter dobro premešamo.

4. Lečin preliv lahko dodamo h katerikoli solatni kombinaciji. Odličen je tudi za solate, ki jih pripravljamo za na pot.

Naši izdelki iz recepta

BIO EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE, 500 ml

12,97 

Na zalogi

BIO ZELENA LEČA, 400 g

3,49 

Na zalogi

BIO LEČA RJAVA, 400 g

2,99 

Na zalogi

BIO SONČNIČNO SEME, 400 g

2,99 

Na zalogi

BIO LOVOROVI LISTI, 10 g

2,89 

Na zalogi

BIO MLETA KUMINA, 60 g

2,89 

Na zalogi

BIO GORČICA DIJON, 125 ml

3,29 

Na zalogi

Priporočamo tudi