BIO LEČA RJAVA, 400 g

Rjava leča je odličen vir beljakovin in prehranskih vlaknin. Bogata je z železom ter vitaminom B9. Ima rahel okus po orehih in je naravno brez glutena.

Izvrstna je v enolončnicah, juhah, rižotah, pirejih, solatah in številnih zelenjavnih jedeh ali kot okusna priloga.

Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

2,99 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: BT9694

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Uporaba:

lečo namakamo čez noč. Dobro jo speremo in kuhamo v dvakratni količini hladne vode. Vre naj na nizkem ognju približno 20 minut. Lahko jo kuhamo skupaj z začimbami, saj se hitro navzame okusov. Solimo jo šele na koncu kuhanja. Pripravimo jo lahko vnaprej, saj kuhana zdrži v hladilniku do 5 dni.

 

Sestavine:

rjava leča* 100%.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave, nadzorno mesto SI-EKO-001. Kmetijstvo izven EU.
Lahko vsebuje sledi sezama.

 

Neto količina: 400 g

Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 

Ekološko

 

Vegetarijansko

 

Vegansko

Hranilna vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 1150 kJ / 275 kcal
Maščobe 1,6 g
Od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 40,6 g
od tega sladkorji 1,1 g
Prehranska vlaknina 17,0 g
Beljakovine 23,4 g
Sol 0,02 g

 

Priporočamo