KETO GRANOLA
Hrustljava, okusna in nasitna keto granola vsebuje veliko maščob, beljakovin in vlaknin, z nizko vsebnostjo sladkorjev in ogljikovih hidratov. Sestavljena iz orehov, mešanice semenk, kokosa in 100 % temne čokolade vas bo gotovo navdušila. Odlično se poda k navadnemu ali rastlinskemu jogurtu.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
8
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 150 g orehov
- 100 g mešanice semen BIOTOP
- 100 g sončničnih semen BIOTOP
- 80 g 100% temne čokolade CHOCOLATE&LOVE
- 50 g oluščenega sezama BIOTOP
- 50 g kokosovega čipsa BIOTOP
- 50 g konopljinih semen BIOTOP
- 3 žlice chia semen BIOTOP
- 35 g kokosovega olja VITAQUELL
- 5 tabletk stevije STESWEET
- 50 ml vode
Pripravimo:
1. Orehe in čokolado sesekljamo. Pečico segrejemo na 180 °C
2. V večjo skledi zmešamo sesekljane orehe, mešanico semen, sezam in sončnična semena.
3. V manjši skledi z vodo raztopimo stevijo in zraven primešamo chia semena. Pusitmo stati 10 minut, da semena nabreknejo. Med tem raztopimo kokosovo olje.
4. V skledo s semenkami in orehi prilijemo stopljeno kokosovo olje in žele iz chie. Dobro premešamo.
5. Pekač obložimo s paprijem za peko in nanj raporedimo granolo. Postavimo v pečico za 20 minut in med peko nekoliko premešamo.
6. Pečena granola naj se popolnoma ohladi. Primešamo ji sesekljano temno čokolado, kokosov čips in konopljina semena.
7. Keto granolo shranimo v neprodušno posodo, saj tako ohrani svojo hrustljavost.