GNEZDA Z VEGANSKIM JAJCEM

Zanimiva jed, ki pritegne pozornost je sila enostavna za pripravo. Gnezda iz oranžnega sladkega krompirja s prav posebno kombinacijo riževe kreme in gorčice bo pričarala videz jajca.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

4

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji
Gnezda z veganskim jajcem

Uporabimo:

Sestavine za gnezda:

  • 300 g sladkega krompirja (oranžne barve)
  • 15 g riževe moke BIOTOP
  • 10 g soli
  • 1 žlička timijana SONNENTOR

Sestavine za polnilo:

  • 100 g riževe kreme za kuhanje THE BRIDGE
  • 10 g riževe moke BIOTOP
  • ½ žličke himalajske soli SONNENTOR

Dodatno:

  • gorčica BYODO
  • Dodatek (po želji): črna sol (ima okus po jajcih)

Pripravimo:

1. Sladek krompir olupimo. Na drobno ga naribamo, solimo in dodamo moko.

2. V namazane modelčke za mafine (6 kosov) razporedimo nariban krompir, tako, da je v sredini vdolbina. Pečemo 20 minut na 200 °C.

3. V manjši kozici pokuhamo riževo kremo, sol in moko, da se vse skupaj zgosti.

4. V ohlajena gnezda vlijemo riževo kremo in na vrhu naredimo rumenjak iz gorčice. Po želji potresemo s črno soljo.

Naši izdelki iz recepta

BIO RIŽEVA MOKA, 400 g

3,29 

Na zalogi

BIO TIMIJAN, 20 g

2,49 

Na zalogi

BIO RIŽEVA KREMA ZA KUHANJE, 200 ml

1,84 

Na zalogi

BIO SREDNJE PEKOČA GORČICA, 200 ml

2,69 

Na zalogi

Priporočamo tudi