GNEZDA Z VEGANSKIM JAJCEM
Zanimiva jed, ki pritegne pozornost je sila enostavna za pripravo. Gnezda iz oranžnega sladkega krompirja s prav posebno kombinacijo riževe kreme in gorčice bo pričarala videz jajca.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
40 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za gnezda:
- 300 g sladkega krompirja (oranžne barve)
- 15 g riževe moke BIOTOP
- 10 g soli
- 1 žlička timijana SONNENTOR
Sestavine za polnilo:
- 100 g riževe kreme za kuhanje THE BRIDGE
- 10 g riževe moke BIOTOP
- ½ žličke himalajske soli SONNENTOR
Dodatno:
- gorčica BYODO
- Dodatek (po želji): črna sol (ima okus po jajcih)
Pripravimo:
1. Sladek krompir olupimo. Na drobno ga naribamo, solimo in dodamo moko.
2. V namazane modelčke za mafine (6 kosov) razporedimo nariban krompir, tako, da je v sredini vdolbina. Pečemo 20 minut na 200 °C.
3. V manjši kozici pokuhamo riževo kremo, sol in moko, da se vse skupaj zgosti.
4. V ohlajena gnezda vlijemo riževo kremo in na vrhu naredimo rumenjak iz gorčice. Po želji potresemo s črno soljo.