BOROVNIČEVO PECIVO
Osvežujoče in sočno borovničevo pecivo je sanjska sladica za vse ljubitelje sadnih okusov. Pripravljena je iz preprostih, polnovrednih sestavin, kar jo naredi enostavno za pripravo. Z njeno mehko, sočno teksturo ter ravno pravšnjim sladko-kislim sadnim okusom vas bo nedvomno navdušila in prepričala, da jo pripravite vedno znova!
4
50 minut
Natisni recept
- Avtor: SOJADE
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
Sestavine za pecivo:
- 400 g sojine alternative jogurtu z okusom borovnice SOJADE*
- 375 g polnovredne moke
- 62 g koruzne moke
- 62 g stopljenega kokosovega olja VITAQUELL
- 250 g kokosovega sladkorja
- 1 vrečka pecilnega praška BIOTOP
- 1 pest svežih borovnic
Sestavine za glazuro:
- 125 g sojine alternative jogurtu (naravni) SOJADE*
- 1 čž borovničeve marmelade ali namaza PANIFACTUM
- 1 pest svežih borovnic
Pripravimo:
1. Pečico ogrejemo na 180 °C.
2. V posodi združimo sojino alternativo jogurtu z okusom borovnice, moko, kokosovo olje, kokosov sladkor in pecilni prašek. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
3. Zmesi dodamo sveže borovnice in prelijemo v pekač.
4. Pečemo vsaj 25 minut. Stopnjo pečenosti preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredino peciva – ven mora priti suh.
5. Medtem pripravimo glazuro. Sojino alternativo jogurtu zmešamo z marmelado. Glazuro premažemo po torti, takoj ko se ta nekoliko ohladi.
6. Po vrhu torte razporedimo še sveže borovnice in uživamo v slastni borovničevi torti!
*Sojade izdelki so na voljo v Sparovih, Mercatorjevih in bolje založenih ekoloških trgovinah.