AVOKADOVA MAJONEZA
V trenutku pripravljena avokadova majoneza navduši s svojo kremno teksturo in vsestranskostjo. Odlično se poda k sendvičem, solatam ali kot hranljiva pomaka.
Hranljiva alternativa klasični majonezi, ki je primerna tudi za vegane.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
10 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- cca. 120 avokada v koščkih SABOR VERDE
- 4 žlice vode ali sojinega napitka THE BRIDGE
- 1 žlička limoninega soka BIOTOP
- 1/2 žličke himalajske soli SONNENTOR
- 1/4 žličke (oz. po okusu glede na želeno pikantnost) popra SONNENTOR
- 1 žlička polnozrnate gorčice BYODO
- 1 žlica oljčnega olja BYODO
Pripravimo:
1. Vse sestavine prenesemo v posodo in jih spasiramo do gladke teksture.
2. Majonezo shranimo v hladilnik in jo porabimo v 2-3 dneh.
Namig: avokadovo majonezo lahko pripravimo tudi iz svežega avokada ali pasiranega avokada klasik SABOR VERDE.