ZAMRZNJEN JOGURT
Če imate radi jogurt, bo ta sladoled pravi za vas. Odličen okus in rahla penasta struktura bo navdušila prav vsakogar.
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
4
30 minut
Natisni recept
- Avtor: KATJA ZUPANC
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:
- 500 g veganska alternativa grškega jogurta tipa SOJADE
- 200 ml rastlinske kreme za stepanje SCHLAGFIX
- 120 g trsnega sladkorja BIOTOP
Pripravimo:
1. V posodi rahlo stepemo rastlinsko kremo, kateri smo dodali sladkor. Za ta recept smetane ne stepemo čvrsto.
2. V posodo dodamo sojin “jogurt” in vse skupaj dobro premešamo.
3. Maso prenesemo v plastično posodo s pokrovom in postavimo v zamrzovalnik za 4 ure. Za bolj kremasto teksturo ga vsake pol ure premešamo.
4. Pripravljen sladoled oblikujemo v kepice in po želji serviramo s svežim sadjem, čokoladnim prelivom ali stepeno smetano.
5. Uporabimo lahko tudi aparat za sladoled, pri čemer upoštevamo navodila proizvajalca. Dodatno lahko na koncu za boljšo teksturo sladoledno maso iz aparata za sladoled prenesemo v zamrzovalnik za eno uro.
Opomba: Sojade jogurte poiščite v Sparovih, Mercatorjevih in bolje založenih ekoloških trgovinah.