BIO MLETA CIMETOVA KASIJA, 500 g

Prava kasija ali kitajski cimet je posušena skorja kasijevca ali kitajskega cimetovca. Na Kitajskem jo uporabljajo že tisočletja, saj jo najdemo že v zeliščarskem priročniku iz leta 2.700 pr. n. št.

Ponekod (npr. v ZDA) jo imajo celo raje kot pravi cimet, saj ima močnejši vonj in je bolj pikantna. V številnih državah in tudi pri nas jo prodajajo kar pod imenom cimet.

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

17,59 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z8329

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

cimet kasija*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Vietnam.

Neto količina: 500 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 

Ekološko

 

Brez glutena

 

Brez laktoze

 

Vegansko

 

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Kasijo uporabljajo na Kitajskem za začinjanje dušenih jedi in omak, z njo natrejo piščančje meso, zmleta je sestavina znamenite zmesi petih začimb. V Indiji jo dodajajo v karije in pilave, Nemci in Rusi dišavijo z njo čokoladne jedi.
Odlično se ujema s suhimi figami in slivami, nepogrešljiva pa v sladki klasiki kot sta kompot in rižev puding.

Priporočamo