BIO CELI KARDAMOM, 40 g

Kardamom je pogosta začimba v indijskih, perzijskih, turških in arabskih kuhinjah, v katerih ga uporabljajo za odišavljanje enolončnic, karijev, riževih jedi in zelenjave. Brez njega ni garam masale, baharata, ras el hanouta in šrilanških karijev v prahu.

V Indiji ga uporabljajo v kulfijih, riževih pudingih in čajih, na Bližnjem vzhodu pa za oplemenitenje kave. V Evropi ga največ uporabljajo Skandinavci, ki ga poznajo že od vikinških časov. Z njim začinjajo kruh, pikantne kolače, piškote in vroče pijače. Dobro se dopolnjuje s cimetom, čilijem, z ingverjem, jogurtom, s kavo, klinčki, koriandrovimi semeni, kumino, kuminom, papriko, poprom in žafranom.

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

6,39 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z0895

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

kardamom*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Gvatemala.

 

Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Ekološko

Brez glutena

Brez laktoze

Vegansko

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Kardamom je tropski grm iz družine ingverjevk, doma v južni Indiji in Šrilanki. Za žafranom in vaniljo je pravi (zeleni) kardamom tretja najdražja začimba na svetu. Indijci ga imajo za kraljico začimb (kralj je poper) in najboljši raste v Kerali. Zeleni stroki se zelo natančno nabirajo ročno, zato so še posebej dragoceni.

Priporočamo