BIO PETERŠILJ, 130 g

Za večino evropskih kuhinj je verjetno edino nepogrešljivo zelišče. Peteršilj (Petroselinum crispum) je zelnata dvoletnica, ki izvira iz južne Evrope in vzhodnega Sredozemlja, zdaj pa jo gojijo v zmerno toplih predelih po vsem svetu. 

Priljubljeno zelišče se dobro poda k (skoraj) vsem obrokom. Od orientalskih solat do babičinega peteršiljevega krompirja. Odlična alternativa za vse, ki jim ni všeč koriander. Pogosto se uporablja tudi kot dekoracija. 

Brez glutena
Brez laktoze
Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

12,84 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: Z98314

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

list peteršilja*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije.

 

Neto količina: 130 g

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

 

Ekološko

 

Brez glutena

 

Brez laktoze

 

Vegansko

 

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Nasvet

Navadni peteršilj (P. c. var. neapolitanum), ki mu pravijo tudi italijanski ali francoski peteršilj, ima najboljši vonj za kuhanje in ga uporabljajo po vsej Evropi in na Bližnjem vzhodu. Kodrasti peteršilj (P. c. var. crispum) je lep okras jedem, posušen pa izredno dobro ohrani vonj. Ko ga kupujemo, pazimo, da je temno zelen in da med zdrobljenimi listi ni ostankov pecljev.

Obe sorti lepo dopolnjujeta in poudarjata vonj in okus drugih zelišč, zato sta pomembni sestavini tradicionalnih zeliščnih in začimbnih mešanic (francoskega zeliščnega šopka, nežnih zelišč). Uporabljajo ga za francosko persilado in italijansko gremolato, nepogrešljiv je v zeleni salsi.

Priporočamo