BIO PETERŠILJ, 130 g
Za večino evropskih kuhinj je verjetno edino nepogrešljivo zelišče. Peteršilj (Petroselinum crispum) je zelnata dvoletnica, ki izvira iz južne Evrope in vzhodnega Sredozemlja, zdaj pa jo gojijo v zmerno toplih predelih po vsem svetu.
Priljubljeno zelišče se dobro poda k (skoraj) vsem obrokom. Od orientalskih solat do babičinega peteršiljevega krompirja. Odlična alternativa za vse, ki jim ni všeč koriander. Pogosto se uporablja tudi kot dekoracija.
12,84 €
Cena z ddv
Stroški pošiljanja
NAČIN IN STROŠKI POŠILJANJA
Pošiljke dostavljamo z GLS dostavno službo. Naročeno blago odpremimo v 1 – 3 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Če naročenega blaga ni na zalogi, vas o tem obvestimo.
- Za naročila v vrednosti nad 40 eur je dostava za vas brezplačna.
- Strošek dostave za naročila v vrednosti do 40 € znaša 4,50 € (vključuje 22% ddv).
Če v času dostave niste dosegljivi na navedenem naslovu, prejmete obvestilo o prejeti pošiljki, ki jo nato prevzamete v najbližjem paketomatu. Navedeni pogoji veljajo za dostavo v Sloveniji.
MOŽNOSTI PLAČILA
Omogočamo vam 3 različne načine plačila:
- Plačilo s kreditnimi karticami Plačilo je možno s kreditnimi karticami: Mastercard, Visa in American Express.
- Plačilo po predračunu. Pri izbiri plačila po predračunu prejmete na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji, predračun, na katerem bodo vsi podatki, potrebni za izvedbo plačila. Pri plačilu obvezno navedite sklicno številko naročila.
- Plačilo z gotovino ob prevzemu (po povzetju) Blago boste plačali ob prevzemu dostavni službi.
CENE
Vse cene na spletni strani so končne cene in v njih so že zajeti vsi prispevki in davki. Po potrditvi naročila so cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave. Več v pogojih poslovanja.
Na zalogi
Opis
Sestavine:
list peteršilja*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije.
Neto količina: 130 g
Hraniti v hladnem in suhem prostoru.
Ekološko
Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko
Hranilna vrednost
Nasvet
Navadni peteršilj (P. c. var. neapolitanum), ki mu pravijo tudi italijanski ali francoski peteršilj, ima najboljši vonj za kuhanje in ga uporabljajo po vsej Evropi in na Bližnjem vzhodu. Kodrasti peteršilj (P. c. var. crispum) je lep okras jedem, posušen pa izredno dobro ohrani vonj. Ko ga kupujemo, pazimo, da je temno zelen in da med zdrobljenimi listi ni ostankov pecljev.
Obe sorti lepo dopolnjujeta in poudarjata vonj in okus drugih zelišč, zato sta pomembni sestavini tradicionalnih zeliščnih in začimbnih mešanic (francoskega zeliščnega šopka, nežnih zelišč). Uporabljajo ga za francosko persilado in italijansko gremolato, nepogrešljiv je v zeleni salsi.